Kids Playground

Inspiratie tijd: 5 minuten

Iedereen kent ze wel; de kinderspeelhoekjes … Niet altijd de meest stylish verantwoorde hoekjes in huis. En dan heb ik het nog niet eens over de overvloed aan kleur, de irritante geluiden dat het maakt en de meest vreemde vormen het heeft,  hoe verzinnen ze het soms hè? Speelgoed kan vaak, eenmaal in elkaar onmogelijk uit elkaar!

Dit alles slingert vaak totdat je kinderen een jaartje of 12 zijn in en rondom huis en ik kan je zeggen; in al die jaren wordt het alleen maar meer. Nu kan ik wel tips gaan geven hoe je dit kan beperken, maar daar gaat deze blog niet over, haha. Wel ga ik proberen om jullie wat inspiratie te geven om deze hoekjes in huis zo leuk mogelijk te maken, voor zowel moeder als kind. Das best belangrijk toch?

Ons huis en het speelhoekje

Zoals ik al eerder schreef wonen wij in een oud huis van na de oorlog, een echt hokjeshuis.
We hebben een vrij kleine woonkamer, deze wil ik dan ook zo rustig mogelijk houden.
Vorig jaar heb ik van sloophout een tafeltje gemaakt voor de kinderen waaraan zij kunnen knutselen en/of op kunnen spelen. – Mijn tafel mag ook als werkbank gebruikt worden hoor, maar als er een vriendin is, is het toch prettig dat ze een eigen plekje hebben om te spelen. -Ik heb er geen beschrijving of bouwtekening bij gehad, maar op gevoel gemaakt. Mocht je nu niet echt kunnen visualiseren: op bijv. Pinterest of Google staan tal van tutorials en DIY voor het maken van dit soort tafeltjes.

Foto 1 Speelhoek Sandra

Foto 2 speelhoek Sandra

Foto 2 speelhoek Sandra

@Witjessandra

Het tafeltje heb ik een white wash gegeven, omdat ik dit mooier vond aansluiten in mijn interieur.

In stoere canvasmanden heb ik duplo en speelgoed. Dit wissel ik regelmatig zodat het ook leuk blijft om mee te spelen ( geef ik toch zomaar ‘een wat-moet-ik-met-al-dat-speelgoed’ tip..). Deze manden zijn in verschillenden maten verkrijgbaar bij diverse webshops en ‘stenen’ winkels.

HEMA heeft de te gekke EHBO-kist, daar kun je echt heel veel klein spul, zoals poppetjes, in kwijt en het staat ook nog eens heel leuk. Een mooie speelse of rebelse poster in lijst of een schoolplaat aan de muur.

Die van mij komt bij Sissy-Boy vandaan, maar ik weet dat er genoeg webshops en merken zijn die ook enorme leuke verkopen. Ook heb ik een Lego storagebox, je heb deze in grote en kleinere maten.
Het prachtige kleed van Ferm Livingkids erbij en mijn kinderen hebben ook nog een fijn plekje op de grond waar gespeeld kan worden. Wat mij betreft het ideale speelhoekje!

In onze keuken staat de welbekende Kallaxkast van Ikea. Deze is echt ideaal om veel spullen in op te bergen en hij past in vrijwel elk interieur, wij hebben er 2 kastjes in zitten voor spellen etc. en een lade voor het tekengerei deze kastjes en lades zijn apart bij te kopen. In de bijpassende manden kun je veel speelgoed kwijt. Deze DIY staat bij mij nog op de to-do-list, maar met stukjes leer kun je er hele leuke handvaatjes aan maken of, als je minder handig bent; je kunt ze ook kant en klaar kopen bij oa. Depot 74.

Nu heb je natuurlijk verschillende woonstijlen en je moet natuurlijk ook iets passends vinden voor in je eigen interieur. Tegenwoordig zie je veel monochrome, dit is een stijl in voornamelijk zwart en wit afgewisseld met  blank en onbewerkt hout. Erg gaaf en kan eigenlijk wel in elke interieur. O.a CarlijnQ en  Huusje Design hebben veel van deze trend in hun webshops.

Monochrome 1 (1)
@stijl_inge

Monochrome 2
@selinej

Monochrome 3
@momodesign

Pops of color

Pops of color, een kleurrijk hoekje waar je kind heerlijk kan fröbelen of spelen.
Vaak zachte pastel tinten met felle neonkleuren gecombineerd. Ik hou er echt van! Nora haar kamertje is in deze kleurstijl en ik vind het er altijd fijn binnenkomen. O.a Eef Lillmor, a Little Lovely Company en Lidorworld hebben de liefste en leukste spullen om je speelhoek of slaapkamertje mee in te richten.

PopsofColor1

Goodhomes-magazine 

PopsofColor2

Eef Lillemor

PopsofColor3

@Witjessandra

Industrieel

Industrieel gecombineerd met vintage is ook heel hip. Lockerkasten als opbergers, draadlampjes.
Robuuste materialen. 70’s meubeltjes en mooie warme kleuren, als oker en blauw. Kleuren van dit moment. Een schoolplaat mag hier ook absoluut niet ontbreken! Ook deze stijl kan erg gaaf zijn om je kinderhoek mee in te richten. Veel van deze spullen kun je vinden in kringloopwinkels, op rommelmarkten of gewoon bij je ouders op zolder.
IndustrieelVintage 2
IndustrieelVintage 3
Hopelijk heb ik je wat inspiratie kunnen geven voor wat betreft kids playgrounds. Bovenal blijft het belangrijk dat er geleefd wordt in huis en dat kinderen zich mogen en kunnen ontwikkelen op hun eigen manier, dat je huis dan soms eruit ziet als een ontplofte bom nemen we voor lief.. Kind zijn staat voorop!
Later als ik groot ben doe ik bij hen gewoon hetzelfde 😉
Tot de volgende keer!
Liefs,
Sandra

Comments

comments

More from Sandra Witjes

Rauw en puur

Het is alweer even geleden dat ik een blog schreef voor Furnlovers,...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *