Joekje stelt zich voor: groen, kleur én altijd nieuwe inspiratie!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Vandaag plaats ik mijn eerste blog voor Furnlovers. Spannend! maar ook heel erg leuk! Eerst wat over mijzelf! Ik ben Joekje en ik woon samen met mijn vriend in een gezellig dorp aan het Tjeukemeer in Friesland, samen met onze twee dochters van bijna 3 jaar en 4 maanden & onze labrador Zero. 

Wij kochten vijf jaar geleden ons eerste eigen huis.Toen wij dit huis zagen waren wij opslag verliefd! Alle muren waren wit, er zat een prachtige antraciet plavuizen vloer in en een prachtige gashaard van nog geen jaar oud. Een grote uitbouw met een lichtkoepel, een grijs met witte badkamer en een matgrijze keuken.

De inspirerende werking van social media
Ik ben al een aantal jaar te vinden op Facebook, Pinterest & Instagram. Maar sinds een paar maanden écht actief. Toen wij hier kwamen wonen kochten we alles nieuw, nu zijn we 5 jaar verder en zijn alleen onze grijze hoekbank en onze tv-meubel en eettafel nog over, verder is alles alweer veranderd! Op Instagram zag ik veel interieurfoto’s voorbij komen met weinig kleur en een industrieel en stoere uitstraling. Ik vind het prachtig en heb ik een hele poos weinig kleur en veel donkere natuurtinten gebruikt. Toch was dit het niet voor mij: ik vond het veel te donker!

image3

Toen ik zwanger was van onze tweede dochter en mij 9 maanden lang niet echt goed voelde zat ik me enorm op te vreten over ons interieur. Ik miste de gezelligheid en de kleur! Toen mijn dochter 4 weken oud was en mijn energie weer terug was, ben ik weer aan het veranderen geslagen en heb ik onze donkere muur in een heel lichtroze kleur geverfd. Ik had de smaak te pakken en heb ik bijna alles in huis veranderd en ik merk nu dat ik tevreden ben met de stijl en kleuren van ons interieur.

Instagram heeft voor mij een ontzettend inspirerende werking en geeft mij elke dag weer nieuwe ideeën. Soms kan ik hier heel onrustig van worden omdat ik dan weer veel andere leuke stijlen voorbij zie komen, dan wil ik alles het liefst weer omgooien. Ik ben vast niet de enige denk ik dan maar, tenminste dat hoop ik! Haha.

image1 (13)

Mijn interieurstijl
Laat ik maar beginnen met zeggen dat ik mijn interieur niet goed kan omschrijven, omdat ik juist hou van een mix en match. Ook koop ik gewoon wat ik mooi vind en of dit nou strak, modern, landelijk of industrieel is dat maakt mij niet zo veel uit, ik probeer het altijd zo in te richten dat het bij elkaar past.
In mijn huis vind je werkelijk alle interieurstijlen, van een industriële stellingkast tot een retro bijzettafeltje. Aangezien ik wel van verandering hou, zie je in mijn huis veel basisstukken. Dit kleed ik weer aan met veel pasteltinten en groen! Ideaal, want ik vind het leuk om af en toe eens wat te veranderen en met wat nieuwe accessoires en een likje verf kom je een heel eind!

image2

Groen!
De trend van nu wat ik helemaal te gek vind: botanisch! Ook wel Urban Jungle genoemd! Wat begon met één cactus is uitgegroeid tot een ware familie, ik vind ze fantastisch! Ook de planten nemen in grote mate toe, zelfs mijn pilea peperomioides plant zich goed voor en heeft al voor negen kindjes gezorgd! 🙂
En waar mijn vriend nu wel vind dat het klaar is met al dat groen, vind ik dat het nu pas begint, er is een nieuwe verslaving geboren!

image4

Ben jij ook zo gek op groen en kleur?
Liefs Joekje (@mevrouwcactus)

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Breng sfeer in huis met de juiste vloer

De vloer is bepalend voor de sfeer in huis. Het is namelijk...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *