Inspiratie op vakantie

Inspiratie tijd: 4 minuten

Ben ik de enige die naar vakantiefoto’s terugkijkt om de tijd tot de volgende vakantie te overbruggen? Of heb jij dat ook?

Afgelopen oktober zijn mijn vriend en ik een week naar Porto geweest. Voor sommige eigenlijk dé hoofdstad van Portugal, voor andere de eeuwige tweede ten opzichte van Lissabon. Zonder deze vergelijking te kunnen maken, heb ik persoonlijk erg van de stad genoten. Overal om me heen heb ik inspiratie op gedaan: prachtige oude kerken en gebouwen, graffiti kunst, winkeltjes en aardewerk.

Kleuren, prints en contrasten die je eenmaal terug in Nederlands weer kunt terug laten komen in je interieur. Deze inspiratie en vakantiefoto’s deel ik graag met jullie!

1

2

3

4

Clérogos Green (Double Studio). Porto was tevens onze eerste AirBnB vakantie en vanuit deze ervaring is het zeker aan te raden. Voor €32,- per nacht kregen we de sleutel van deze studio midden in het centrum. Bij AirBnB heb je direct contact met de eigenaar en zijn de lijnen voor vragen of afspraken kort. Mocht je plannen hebben de stad in de toekomst te bezoeken, is dit appartement zeer aan te raden.

5

6

7

8

Portugese tegeltjes zijn niet voor niets een begrip en waren ook in het straatbeeld erg zichtbaar. De ene print nog mooier dan de ander. De prachtige afbeeldingen aan de binnenkant van het station als hoogtepunt. We zien deze tegeltjes al helemaal voor ons als eye-catcher boven de schouw, in de keuken of met een knipoog naar deze stijl in de badkamer.

9

Igreja de São Francisco. Old is gold en lijkt altijd een trend te blijven. Het houtsnijwerk in deze kerk is ingelegd met meer dan 200 kilo bladgoud. Er mochten geen foto’s gemaakt worden. Bij deze 😉

10

11

12

13

14

15

16

Winkeltjes die voelen als schatgraven. Daar word ik intens gelukkig van.

18

19

20

21

22

23

Door het hele centrum is street art te vinden. Inspirerende kleurcombinaties, prints, technieken en afbeeldingen. Het contrast met de omgeving vind ik misschien nog wel het mooist.

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

Tot slot nog wat foto’s die een verder beeld geven van de stad en hoe wij deze beleefd hebben. Een cultuur waarvan we de inspiratie in kleur, combinaties en stijlen, meenemen in de koffer op de terugreis. Vooral de tegels, de sfeer, de contrasten en de liefde voor aardewerk zal ik meenemen in de inrichting thuis. Tot ik deze daadwerkelijk kan inrichten óf tot de nieuwe vakantie heb ik gelukkig de foto’s om op terug te kijken. En dagdromen. Forca Porto!

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Weekly Favourites: de leukste banken van Leenbakker!

Leenbakker: we kennen ze allemaal wel, toch?! Daarom vind ik het leuk...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *