Handlettering doe ik zo!

Lidia's blog
Inspiratie tijd: 4 minuten

Toen ik afgelopen voorjaar de pre-sale van het boek Handlettering doe je zo! van Karin Luttenberg voorbij zag komen op Insta, was ik er als de kippen bij. Het boek reisde mee in onze caravan tijdens de zomervakantie en ik oefende er druk op los in mijn tekenboekje. Ik nam zelfs potlood en papier mee naar het strand én krijtte er in de caravan vrolijk op los met mijn dochters. Nu, bijna een half jaar later, hangen er zelfs ontwerpen van mij in de winkel en geef ik workshops!

picmonkey-collage

img_20160811_084539

Uit het hoofd
De één schrijft een liedje, de ander zit op kickboksen en ik maak graag mijn hoofd leeg door het tekenen van een ‘tafereel’. En op onze vakantie spelen zich heel wat taferelen af! Een hot item tijdens de vakantie is de wifi. De man des caravans heeft absoluut geen wifi nodig, maar ons meisje daarentegen is niet te genieten, als er geen verbinding met haar vrienden gemaakt kan worden. En ik? Ehm…(bloos), ik wil eigenlijk offline vakantie vieren, maar dit lukt me niet. Door dit om te zetten in een tekening geef ik dit een plekje en is het tegelijkertijd een mooie herinnering. Nog zo’n vakantieding is de strijd tussen de twee zussen. Dat gekibbel gaat de hele dag door: “Noa waar zijn mijn oordopjes? Die heb jij zeker weer kwijt gemaakt!”…

Blablabla dus!

deur-buiten

img_20160910_130428

Hoe verder?
Eenmaal weer thuis had ik een schrift vol met tekeningen. En nu? Ik scande eentje in op de computer en voegde er wat kleur aan toe. Dat zag er leuk uit! Ik besloot om meer ontwerpen te digitaliseren en op (gekreukeld) canvas te laten drukken. Eerst voor eigen gebruik. En zelfs geschikt om buiten op te hangen. De foto’s zette ik op Instagram en Facebook en daarmee kwam het balletje aan het rollen. Nu verkoop ik een aantal van mijn tekeningen via mijn webshop, maar zijn ze ook te vinden in de winkel Handmadehopes in Groningen. Daarnaast maak ik ook tekeningen op verzoek of voor speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld een geboorte- of trouwdag. De tekening kan verwerkt worden in de geboorte- of trouwkaart, maar kan ook als (canvas)poster afgedrukt worden voor op de kinderkamer of boven het liefdesbed <3.

picmonkey-collagee

Workshops & more
Na het canvas avontuur ontdekte ik de porseleinstiften en daarmee begon ik te experimenteren op borden. Maar ik gebruikte ook krijtverf om vazen en theepotten te voorzien van een nieuw jasje en daarop teksten of tekeningen te zetten, met een marker. Het is al een poosje een verslaving om leuke borden te scoren bij de kringloop en deze op te hangen met een bordenspanner aan de muur. Maar nog leuker is het natuurlijk, dat daar een bord tussen hangt met jouw eigen tekst of tekening. Mijn dochters en een vriendin waren ook erg enthousiast en zijn vervolgens een hele middag samen (zonder blablabla ;-)) bezig geweest, met het maken van hun eigen bord (zonder wifi!). Daarna volgden ook workshops. Ik zag een bord met een kever erop, gemaakt op één van mijn workshops, tijdens een feestje in Groningen. Zij had hiervoor wel een voorbeeldontwerp meegenomen en deze met carbonpapier op het bord gezet. Daarna heeft ze dit overgetrokken met de porseleinmaker. Een goede tip!

schoolborddeur

Bon Voyage
De vakantie was fantastisch en mijn tekenreis daarna ook. Zo werd de WC deur thuis ook voorzien van krijtbordverf, evenals de deur van de caravan. Het leuke van deze verf is, dat je de deur op deze manier steeds een andere sfeer kunt meegeven. Want ben je er zat van, hup een natte doek erover en je hebt weer een effen zwart vlak. Tijdens de vakantie maakten wij nog gebruik van ouderwetse krijtjes, maar inmiddels heb ik de chalk marker van edding aangeschaft en dit werkt toch een stuk prettiger. En om jullie nog een leuke tip mee te geven; edding heeft ook goede window markers, waarmee je ook creatief aan de slag kunt op je ramen. Vooral kinderen vinden dat fantastisch om te doen! Vinden jullie niet dat mijn kinderen een goede oplossing hadden voor de Pieten hieronder op de foto?

picmonkey-collageeee

Het boek is dus een echte aanrader voor als je zelf ook wilt experimenteren met handlettering. Bij mij ligt íe nog steeds binnen handbereik, maar de waan van de dag zorgt er toch voor, dat ik momenteel minder teken. Snel maar weer eens een reisje boeken!

Liefs Lidia

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Binnenkijker! Benieuwd naar mijn pronkstukjes in huis?

Welkom in m’n Urban Jungle, het paradijs voor cactussen, althans… Ook tegelijkertijd...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *