Haal de herfst in huis met dennenappels + free printable

Inspiratie tijd: 3 minuten

De herfst is alweer begonnen. En een nieuw seizoen betekend ook dat we de accessoires in huis een beetje moeten aanpassen toch?
Mijn moeder haalt standaard elk jaar de dennenappels in huis, net zoals vele andere. Je kan er zoveel leuke dingen mee maken en versieren, dus heb ik ze dit jaar zelf ook in huis gehaald. Kijk je mee?

Zelf je dennenappels zoeken

Je kan de dennenappels kant en klaar in de winkels kopen, maar je kan ze natuurlijk ook zelf gaan zoeken! Veel leuker om na een boswandeling je eigen dennenappels mee naar huis toe te nemen. Maar kijk wel uit, want in deze dennenappels kunnen veel insecten zitten en die willen we niet in huis. Hierbij geef ik je wat tips hoe je de dennenappels decoratie proef kan maken!

Drogen

De dennenappels drogen in de oven is een makkelijke manier om al die insecten te doden. Verwarm je oven voor op 160-180 graden, leg de dennenappels in een grote ovenschaal of op een rooster met bakpapier of aluminiumfolie en doe ze in de oven. Je moet wel goed opletten dat de dennenappels niet gaan verbranden. Na ongeveer een half uurtje zie je dat de dennenappels wat open staan en er sap uit is gelopen. Laat ze even afkoelen en ze zijn klaar om te gebruiken!

Versieren

De dennenappels zijn gewoon kaal al erg leuk, maar je kan ze natuurlijk ook versieren. De mogelijkheden zijn eindeloos! Je kan ze bleken in chloor, voor de helft verven of alleen de puntjes in een kleur die jij mooi vind of gebruik een glitterspray voor een leuk effect.

Dennenappels als decoratie

Zoals ik al zei, heb ik de dennenappels zelf ook in huis gehaald. Ik heb ze alleen niet zelf gezocht in het bos, maar gewoon kant en klaar bij de action gekocht. Per zak was ik €0,89 kwijt. Ik heb drie zakken gekocht met drie grotere dennenappels per zak en twee zakken met een aantal kleintjes. Een aantal dennenappels hebben een wit effect eroverheen en de rest heeft gewoon een normale kleur. Ook heb ik twee waxinelichthouders erbij gekocht (zie onderstaande foto) voor ongeveer €1,20 dacht ik.

Ik had al twee grote vazen in huis, ook van de action, waar ik een aantal kaarsen in had staan. Die heb ik eruit gehaald en de vaas schoongemaakt want er zat allemaal roet in door het branden van die kaarsen.
Toen alles schoon was heb ik eerst de waxinelichthouder in de twee vazen gezet en daaromheen heb ik de dennenappels gelegd. Eerst de grote en later de gaten nog opgevuld met de kleinere dennenappels.

In de action was ik erg aan het twijfelen of ik niet teveel dennenappels had gekocht, maar deze vijf zakken zijn precies genoeg geweest! Zelf ben ik erg blij met het eindresultaat. Ik heb in beide vazen een rode waxinelichtje van de Ikea gedaan die lekker zoet ruiken als ze branden maar ook een warm effect geven door de kleur.

Free printable

Zoals belooft een free printable bij elke blog die ik schrijf! Deze keer een toepasselijke autumn printable.


Download: Autumn

Enjoy!

Liefs,
Melissa

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De mooiste, unieke spiegels

Een ding wat niet mag ontbreken in jouw interieur zijn spiegels! In...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *