Groen in huis: de Pilea

Inspiratie tijd: 3 minuten

Mijn allereerste blog, maar waar ga ik over schrijven? Ik zal me eerst even kort voorstellen. Ik ben Lotte, 28 jaar en sinds een halfjaar samenwonend in een hoekhuis in een nieuwbouwwijk in de buurt van Den Bosch (nee, het woord vinexwijk wil ik niet gebruiken).

Hiervoor woonden we in een appartement in het centrum. Mijn interieur was met name wit, grijs, beige, nog meer wit en met vooral zo weinig mogelijk kleur. Planten kwamen er ook niet in, want die gingen bij mij toch altijd kapot. Totdat ik op Instagram een nieuwe hype ontdekte: de cactus! Ze kwamen in huis, in alle soorten en maten, en oké, de cactusverslaving werd een feit! Maar wat was groen eigenlijk leuk en wat gaf het veel rust en sfeer aan mijn interieur. Daarnaast was het voordeel van deze cactussen dat ze niet kapot te krijgen waren. Maar toen kwam er, ook op Instagram, een ander heel leuk plantje voorbij: de pilea, oftewel, de pannenkoekenplant, welke zijn naam te danken heeft aan zijn bladeren, welke de vorm hebben van een pannenkoek. Na veel zoeken heb ik er uiteindelijk twee, gewoon bij de plaatselijke intratuin, kunnen verkrijgen. En wat waren ze leuk! Aangezien de pilea’s wel verzorging nodig hebben en ik me nu met het stekken bezig houd, leek het mij leuk hier mijn eerste blog aan te wijden.

pilea

Het leuke aan de pilea vind ik dus dat ze baby’s krijgen welke je kunt stekken! Inmiddels heb ik mijn pilea-family dan ook al uitgebreid naar vier, en staan er nog twee stekjes te wortelen in het water. Als je je pilea’s goed verzorgd (1x per week water, op een lichte standplaats neerzetten), krijgen ze vanzelf baby’s, hier hoef je verder niks bijzonders voor te doen. Op de foto hieronder, zie je een stekje groeien bij de moeder-pilea.

baby

Wanneer ze groot genoeg zijn, kan je deze er voorzichtig uit knippen met een schaar. Probeer zo veel mogelijk wortel mee te pakken, je stekjes zullen het dan beter doen. Echter heb ik een stekje waarvan ik dacht dat het zo goed als overleden was, weer tot leven kunnen brengen in een glaasje met water (ik hang het er dan in tussen twee sateprikkers). Ineens kreeg het weer wortels en nu staat het er bij als een mooie kleine pilea!! Zet je stekje dan ook niet zonder wortels in de aarde, deze zal het dan niet gaan doen. Vermijd ook de felle zon en geef je plantjes niet TE veel water. En nu.. stekken maar!

stekje

Veel plezier en succes als jij ook van plan bent om te gaan stekken. Ik vind het in ieder geval hele leuke plantjes en ben er erg blij mee! Ik stek lekker door!

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Tips voor de mooiste badkamers

Na een dagje weg is het heerlijk om even te ontspannen in...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *