Gemma vertelt over industrieel en Scandinavisch wonen!

Inspiratie tijd: 3 minuten

­­­­­­

Yay! De eerste blog van Gemma! Gemma gaat vanaf nu ook bloggen op Furnlovers.  Met haar eigen woonblog My Industrial Interior wilt zij haar passie delen én vanaf nu dus ook bij ons! Lees snel verder om te ontdekken wie Gemma precies is… 

Hallo iedereen!
Ik ben Gemma en ik schrijf blogs voor mijn woonblog “My Industrial Interior”. Ik heb een passie voor alles wat te maken heeft met interieur. Ik mag dan ook graag ons interieur (het liefst) heel vaak veranderen. Ook ben ik erg gevoelig voor nieuwe woontrends en ben ik altijd erg nieuwsgierig naar de nieuwe wooncollecties. Ik bekijk ook graag allerlei woonwinkels. Mijn woonblog staat geheel in het teken van het industriële interieur en alles daarom heen. Iedere keer dat ik voor Furnlovers ga gastbloggen, zal het onderwerp van het blog te maken hebben met een industrieel interieur. Veel leesplezier!

Vandaag ga ik uitleggen wat een industrieel interieur precies is en hoe je deze soort stijl kunt combineren met een Scandinavisch interieur. De industriële stijl leent zich erg goed om te combineren met andere soorten stijlen. Vooral het combineren van de industriële stijl met Scandinavische invloeden, wordt vaak gedaan. Ook ga ik je vertellen wat precies een Scandinavisch interieur is.

Wat is een industrieel interieur?
De industriële stijl laat zich kenmerken als een dominante stijl met een ruige, sobere en cleane uitstraling. De materialen die in een industrieel interieur gebruikt worden, zijn veelal onbewerkt. Denk hierbij aan oude metalen voorwerpen, beton, bakstenen en verweerd hout. De kleuren die je vaak tegenkomt in een industrieel interieur zijn grijs, donkere kleuren maar ook wit wordt wel gebruikt. Afhankelijk van de persoonlijke touch die je eraan geeft, kun je de kleuren ook aanpassen.

Foto-1

Wat is een Scandinavisch interieur?
In een Scandinavisch interieur zie je in de basis vaak de kleur wit. Dit wordt vaak gecombineerd met (blank) hout, natureltinten, grijs en zwart. Deze laatste kleur heeft nooit de overhand, meestal is het een combinatie van veel wit en een beetje zwart. Wat je ook wel ziet in een Scandinavisch interieur zijn zachte kleuren (zoals pasteltintent), eventueel aangevuld met felle accentkleuren. Vilt en linnen zijn materialen die je ook veel gebruikt worden. Verder zijn duurzame materialen erg belangrijk.

Foto-2

Hoe combineer je een industrieel en Scandinavisch interieur?
Een Scandinavisch interieur en een industrieel interieur hebben veel raakvlakken. In beide interieurstijlen wordt veel gebruikt gemaakt van wit, grijs, natuurlijke kleuren en materialen. Een verschil tussen de stijlen is dat een industrieel interieur ook erg donker kan zijn, bijvoorbeeld door het gebruik van (veel) zwart, bruin en (donker)grijs. Er wordt veel gebruik gemaakt van wit. Vaak aangevuld met o.a. hout, zachte tinten, natuurlijke en eventueel warme materialen, metaal, beton en veel (dag)licht.

Er zijn twee manieren om deze twee interieurstijlen met elkaar te combineren. Je kunt bijvoorbeeld je interieur industrieel inrichten met een Scandinavische touch. Zorg er dan voor dat je meer wit, licht en lichte houtsoorten dan metaal, beton en donkere natuurlijke materialen gebruikt. Maar je kunt het ook andersom doen; richt je interieur met Scandinavisch design en zorg voor een industrieel karakter. Dat betekent dat je meer donker dan lichte kleuren/materialen en minder gebruik maakt van hout. Hieronder zie je enkele foto’s van een Industrieel Scandinavisch interieur.

Foto-3

Foto-4

Foto-5

Foto-6

Een industrieel en/of Scandinavisch interieur: wat is jouw stijl? Laat het ons weten! 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Klaar voor het heerlijke barbecue weer?

Ik kan niet wachten op de zomer! Heerlijke avondjes met vrienden buiten...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *