Eigen huis en haard: 4 x anders

Inspiratie tijd: 4 minuten

Vind jij het ook zo leuk om te spelen met je interieur? Bij mij is het bijna een gekte te noemen. Deze interieurgek loopt bijna elke dag wel wat te schuiven. Om een mooi plaatje te kunnen schieten, omdat ik een nieuw item heb gescoord of voor de ontspanning. ‘Ontspanning?’, hoor ik mijn gezin denken…Zij weten, dat als er een vondst wordt opgeduikeld in de kringloop, vervolgens het hele huis verbouwd moet worden.

bohemian6

Ik houd ervan om materialen en stijlen te mixen. Oud en nieuw, kleuren en prints, bloemen en planten. Mijn laatste aankoop bij de thriftshop was een dubbelwandige tropenhoed van bamboe. Deze hoed past qua styling mooi bij andere natuurlijke materialen. En dus werd de Delfts blauwe setting verruild voor een haard in etnische stijl.

Inmiddels heeft onze haard al verschillende looks gehad. Vier varianten zijn in dit blog te zien.
Wil jij ook mixen en matchen? Ik zet vier stijlen, waarbij vintage voorwerpen een must zijn, voor je op een rij:

Bohemian/ Ethnic

bohemian3
Een expressieve en gedurfde woonstijl, waarbij andere culturen centraal staan. Combineer eigenzinnige kleuren, bijzondere vintage vondsten en dierbare details van (verre) reizen. De invloeden komen uit allerlei verschillende werelddelen. Ik heb een tegel met Afrikaanse print gebruikt, de tropenhoed uit Azië en cactussen uit Zuid-Amerika. Laat je inspireren door verre landen en bijzondere culturen. Het combineren van verschillende invloeden kan juist een bijzondere en warme uitstraling geven.

Kleuren
Warme aardse tinten, die eventueel aangevuld worden met een paar accentkleuren zoals azuurblauw en donkere groentinten.
Materialen
Hout, bamboe, aardewerk en natuursteen.
Meer…
Een zelfgemaakte gemetselde bank, geborduurde kussens, boomstronktafels, kelims of Perzische tapijten op de vloer, kalkverf op de muur, houten schalen, een verzameling exotische planten of gebruik materialen die herinneren aan verre reizen.

bohemian uitsnede

Industrial

Industrial1
Een woonstijl met veel industriële en vintage elementen. Een industrieel interieur staat voor eerlijke materialen, strakke lijnen en duidelijk zichtbare constructie. Een stijl die zich kenmerkt door een ruimtelijke inrichting met een sterk en stoer karakter.

Kleuren
Zwart-, wit- en grijstinten eventueel aangevuld met legergroen of felgekleurde accenten.
Materialen
Metaal, beton, canvas, glas en hout.
Meer…
Gietvloer, metalen trap, stellingkasten van steigerbuizen, bakstenen muur, letterbakken, houten tafel met metalen onderstel uit bijvoorbeeld een atelier, oude lockerkasten en apothekerskasten, industrielampen en oude schoolstoelen.

Industrial2

Hollandse Folklore

delfs2a
Een bonte verzameling accessoires met (Delfts) blauwe motieven zorgen voor Hollandse folklore in je huis. Gebruik een mooie mix van klassieke motieven en nostalgische producten. En vergeet niet een paar moderne accenten van nu toe te voegen.

Kleuren
Een lichte basis (wit) met de accentkleur blauw.
Materialen
Antiek, goud, porselein, marmer.
Meer…
Durf een wand te behangen met een Delftsblauwe print!

delfs1a

Eclectic

eclectic2

Eclectic betekent ‘het beste gekozen’. Een eclectisch interieur is een mix van woonstijlen, die jou aanspreken. Omdat een eclectisch interieur door alle verschillende vormen, structuren en stijlen al snel rommelig kan ogen, doe je er goed aan om maximaal vier kleuren uit te kiezen. De accessoires die een grote rol spelen in eclectische interieurs kunnen van alles zijn: dat ene erfstuk, dat souvenir met die vele herinneringen of het neerzetten van oude vazen, blikken of andere accessoires uit bijvoorbeeld tweedehands winkels. Een eclectisch interieur straalt authenticiteit en persoonlijkheid uit.

Kleuren
Onbeperkt, maar voorkom chaos door een paar hoofdkleuren te kiezen of kleuren of patronen te groeperen.
Materialen
Alles mag! Durf out of the box te denken.
Meer…
Combineer moderne en oude meubelstukken, etaleer een paar mooie gedurfde objecten, gebruik prachtige vondsten uit verre landen, groepeer patronen en prints.

eclectic1

Shoppen
Met de komst van mijn webshop werd ook de hoeveelheid huis-mooi-makers steeds groter. Het assortiment vintage vazen en potten, wandborden met allerlei prints, servies, grafische kaarten en (canvas) posters breidt zich steeds verder uit. En hoe leuk is het om bij jezelf te winkelen?! Ik haal mijn vondsten overal vandaan; kringloopwinkels, markten, het internet of spontaan tijdens dagjes uit en vakanties. Ik hoop dat ik jou ook heb aangespoord om lekker te gaan rommelen met verschillende woonaccessoires en stijlen! Blijf dicht bij jezelf en probeer juist iets te creëren wat de buurvrouw niet heeft. Of misschien juist wel …;-) Succes!

Liefs,
Lidia

bohemian4

delfs6

eclectic4

Industrial

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Welke interieur musthaves mogen niet ontbreken?

Nu een nieuw seizoen is aangebroken, is het ook tijd om eens...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *