Durf groot te denken en doen

Inspiratie tijd: 3 minuten

In mijn vorige gastblog kon je lezen dat mijn liefde voor ‘mooie plaatjes’ tot uiting moet komen in mijn interieur. Surrealistische foto’s en beelden met een bohemien sfeer maken mij blij. En een mix met grafische vintage mag zeker niet ontbreken! Om de verschillende foto’s en objecten goed tot hun recht te laten komen, is de – galerie at home – ontstaan. Foto’s, afgedrukt op verschillende formaten en materialen, afgewisseld met grafisch werk en vintage vondsten aan de muur.

Expowand groot en klein

Big is more
Durf groot te denken! Ik zie vaak dat mensen kiezen voor één of twee ‘veilige’ canvaspanelen voor boven de bank. Maar juist een paar grote eyecatchers geven je huis dat WOW effect. Ik heb in de woonkamer gekozen voor een mdf paneel van 244 x 122 cm en deze te behangen met een foto die enorm is opgeblazen. En een bedrukt forex paneel van 120 x 75 cm. De foto’s die je hiervoor wilt gebruiken moeten een hoge resolutie hebben, zodat je geen pixels gaat zien, wanneer de foto uitvergroot wordt. Door te werken met een professionele fotograaf, weet je zeker dat je goede kwaliteit in huis hebt. Ik werk met fotografe MariekedeJJ, want zij maakt waanzinnige foto’s! Door de foto te bewerken in Photoshop zorg je voor de juiste uitsnede, kleuren en het gewenste formaat.

piano

Mixen maar!
Ik wil in mijn galerie at home verschillende stijlen laten zien. En ook daarvoor moet je niet bang zijn om bepaalde keuzes te maken. Ik heb gekozen om de paneelfoto’s, die een surrealistische en bohemien sfeer uitstralen, te combineren met grafisch werk van Meesie, Lucies Amsterdam en eigen Hoe Vedder ontwerpen. (Leuk om te weten: de poster ‘Fly with me’ staat als free printable op mijn website!) Om toch eenheid te behouden, heb ik zwart-wit afbeeldingen gemixt met aardse- en pasteltinten. Deze kleuren komen ook terug in het interieur en past mooi bij de houten materialen. Daarbij maak ik gebruik van één soort lijst voor de wat kleinere werken. Hierdoor wordt harmonie gecreëerd.

Noa schouw

Een galerie beperkt zich natuurlijk niet alleen tot de woonkamer en daarom is er ook wat te zien in de hal en de serre, tevens werkkamer. De trappengalerij, keuken en hal op de eerste verdieping zijn up-coming. De entree is voorzien van behang met een afbeelding uit 1935, passend bij ons oude herenhuis. Een eerbetoon bij de entree van het huis, zeg maar. Hiervoor heb ik een afbeelding gebruikt van het internet en bewerkt. De vintage wandbordjes zijn ook oudjes en stammen uit de ’60 jaren en hebben een retro afbeelding. De werkkamer is mijn speelplaats. In het kaartenrek houd ik een wisselexpositie van eigen gemaakt kaarten. Op de oude paneeldeur hangt een andere vintage vondst die ik eigentijds terug geschilderd heb :-0.

retro wandbordjes

werkplek

Alle bovenstaande foto’s zijn van Lidia Vedder (HoeVedder). 

Inspiratie
Wie durft? Om meer inspiratie op te doen om je eigen galerie te beginnen zijn Pinterest en Instagram zeer geschikt. Met de zoekfunctie en hashtags is het gemakkelijk speuren. Zo vond ik de onderstaande inspirerende foto’s. Dus gluren maar! En voor doen!

Bron_Apartment Therapy_pinterest
Apartment Therapy

Bron_www.husohem.se
Husohem

Bye,
Lidia

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De beste zorg voor je houten meubels

Hout is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Geen...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *