De verzamelaar

Inspiratie tijd: 3 minuten

Het begon allemaal bij het verzamelen van postzegels, munten, schelpen, Diddl, Pokémon kaarten… Maar steeds vaker zie je verzamelingen terugkomen in het interieur. In mijn eerste blog liet ik weten dat ik een grote verzamelaar ben van rest/waardeloos materiaal, maar ook papier en karton. Dit is niet mijn enige verzameling… zo heb ik dozen met stoffen en lapjes, tijdschriften en andere prulletjes. Waarom ik het verzamel? Nou, als ontwerper houd ik ervan om van ‘oude’ dingen weer iets nieuws te maken! Zo blijven de materialen altijd bestaan, maar transformeert het materiaal telkens weer in vorm en context. In dit blog laat ik een andere verzameling van mij zien, die wel zichtbaar is in mijn interieur. Ook zal ik een paar interieur trends gaan uitlichten, waar uitbundige verzamelingen te zien zijn!

Sinds kort verzamel ik houten bakjes en doosjes. Ik ben een grote liefhebber van het materiaal hout en vind het mooi om verschillende soorten en vormen van hout in mijn interieur terug te laten komen. Door het stapelen van de bakjes en doosjes krijgt het een bepaalde gelaagdheid. Zo is het zichtbaar dat elk object uniek is, maar toch een eenheid vormt met de rest. Ik houd er ook van om te spelen met hoogtes van objecten, zo krijgt je interieur meer diepte en wordt het totaalbeeld interessanter.

Ik kwam een aantal prachtige verzamelingen tegen die ik graag met jullie wil delen!

Ben je ook zo gek op fotograferen? Ik vind dit een onwijs leuk idee! De bekende IKEA planken zijn vrij dun en daarom perfect om de oude fotocamera’s op neer te zetten. Het geheel ziet er strak en symmetrisch uit en doordat de camera’s zwart-wit zijn, is het totaalbeeld niet overheersend.

Hoe geweldig is dit! Wat normaal gesproken als oud bollig wordt beschouwd, komt nu helemaal tot zijn recht in deze unieke verzameling: gehaakte pannenlappen. De pannenlappen zijn op een simpele manier bevestigd, maar wat een boost aan kleur geeft dit aan je interieur!

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Ik ben echt fan van die authentieke spiegeltjes! Door de unieke vorm en donkere kleur van elke spiegel, krijgt de gehele badkamer een romantische uitstraling. Ik vind het ook erg leuk dat er gespeeld is met de verschillende groottes van de spiegels.

Een gemakkelijk DIY project voor een kinderkamer of speelkamer! Deze gekleurde balletjes zou je ook kunnen vervangen voor knikkers.

Wauw, dit is wel een hele bijzondere verzameling! Alle bekende designstoelen als miniatuur in je interieur: een minimuseum in eigen huis!

Heb jij nou ook een te gekke verzameling? Let me know, ik ben heel benieuwd!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Inspiration Wednesday: Roomdividers!

Wil je een apart hoekje maken in je woon-, slaap- of werkkamer?...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *