De mooiste badkamers in Scandinavisch design

Inspiratie tijd: 3 minuten

We dromen al heel lang van een nieuwe badkamer. Nu alle andere ruimtes zo goed als onder handen zijn genomen, wordt de verbouwing van de badkamer de kers op onze taart. Fris, stoer en stijlvol zijn onze kernwoorden. Dus worden we heel blij van natuurlijke materialen als hout en linnen en zijn we weg van een beton(look) en mooi strak vormgegeven sanitair. Voor de inrichting van onze badkamer hebben we ons laten inspireren door de volgende droombadkamers…

VT Wonen
vtwonen

Fris en licht
Een frisse, lichte badkamer ontstaat niet alleen door gebruik te maken van veel wit of lichte kleuren. Het loont ook om goed te kijken naar de natuurlijke lichtval en daar optimaal gebruik van te maken. Door te kiezen voor glazen wanden in plaats van kolommen of muurtjes ontstaat meer ruimte en lijkt de badkamer groter. Al is natuurlijk licht heel fijn, het is niet noodzakelijk om grote ramen in de badkamer te hebben. Met een goed lichtplan en meerdere (dimbare) lichtpunten, kun je de ruimte net zo verlichten als jij prettig vindt.

Modena.no
Modena.no

Spiegel aan de wand
Ook een spiegel helpt bij het verkrijgen van een lichte, ruimtelijke badkamer. Tegenwoordig heb je spiegels in alle soorten en maten, met en zonder verwarming of verlichting. Voor onze badkamer kiezen we voor een spiegel op maat van wastafelmeubel tot plafond, waar we twee lichtpunten in laten zetten. Voor optimaal licht voor de spiegel is het belangrijk dat het licht niet alleen achter je vandaan komt. Kies ook altijd voor licht boven, op of om de spiegel.

Derek Swalwell via Estmagazine
Estliving

Stoer beton
En minimalistische badkamer vraagt om stoere, strakke materialen waarbij er vaak wordt gekozen voor beton. Op de vloer, de muur, de wastafel, als tegel, beton cire of in accessoires. Met beton is veel mogelijk en het is vrij gemakkelijk na te bootsen. Stoere look gegarandeerd! 

Natuurlijk!
Een echte Scandinavische touch bereik je met de toevoeging van hout en andere natuurlijke materialen als linnen en riet. Ook dit zie je terug in de laatste badkamer trends. Tegels met houtdecor in de stijl van grove houten planken. Hout(look) in badkamermeubels of de toevoeging van echt natuurlijk materialen in de vorm van een decoratieve ladder, krukje of de rieten opbergmand.

Elisabethheier.no
Elisabeth Heier

Thebeachpeople.com.au
The beach people

Vrijstaand baden
Het pronkstuk van onze badkamer wordt een strak en robuust vrijstaand bad. Waarbij we ons ook hebben laten verleiden door een vrijstaande kraan die het water uit de vloer in bad laat stromen. Niet alleen praktisch, vooral ook heel mooi en helemaal in lijn met de stijl van de Scandinavische, stoere badkamer!

homedesignlover.com
Homedesignlover

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Inspiratie bij Henders & Hazel, XOOON en COCO maison

Maandag 6 november was het zover, met een groep enthousiaste bloggers bezochten...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *