De kunst van Wall Art

Inspiratie tijd: 3 minuten

Begin oktober was ik op de VT wonen & design beurs. Net als de rest van Nederland, want mijn god… Het neemt serieus de vormen van de huishoudbeurs aan. Grijs en eigenwijs, gewapend met trolleytasjes – ja, heus – op jacht naar de mooiste woonaccessoires. Gelukkig waren er ook heel veel interieurliefhebbers op zoek naar nieuwe trends en mooie producten.

 Ondanks de drukte heb ik mezelf er een hele dag goed kunnen vermaken, heb ik lezingen bijgewoond en heb ik me vooral laten inspireren. Hoewel er weinig echt vernieuwends was, was het toch weer echt je ogen uitkijken naar al het moois wat al die vele standhouders en vooral VT-wonen, Karwei, Eigen Huis & Interieur en (zelf compleet langs op gelopen en gigantisch gemist, waar ik nu nog van baal) Ariadne at Home hebben weten neer te zetten in zo’n, relatief korte tijd.

Het VT – wonen huis was, zoals gewoonlijk, weer prachtig! Het hele huis was tot in de puntjes gestyled; de kinderslaapkamer, het kleinste keukentje, de woonkamer en de hal waren echt mijn favoriet. Juist die hal is voor mijn aanleiding geweest om een blog te schrijven.

Juennifer

Upcoming trend

 En wat voor een, ik vind ‘m te gek: Wall art. Een muur in je huis als eyecatcher vol kunst, posters of persoonlijke items; maak een statement met de door jou zorgvuldig uitgezochte muurkunst. Je kunt geen woonblad openslaan of je ziet het, ook op en in diverse inspiratiekanalen, programma’s en blogs wordt er veelvuldig over geschreven en toegepast. Een uitgesproken muur in je huis is superhip! Het maakt hierbij niet uit of je het op een minimalistische manier tot uiting brengt of dat je het in overvloed doet, het gaat er vooral om dat je het met passie en liefde heb uitgezocht. Het mooiste van deze trend is dat het niet permanent is. Wees niet bang, je kunt eindeloos wisselen. Van je favoriete foto tot aan een uitvergrootte tekening van je kind, alles is geoorloofd.

The PrintableConcept

Hoe je te werk gaat bij het creëren van een dergelijke muur is eveneens persoonlijk. De een houdt van uitgesproken en veel, terwijl een ander het liever klein en sober houdt. Varieer met verschillende grote qua lijsten of ga juist voor één geheel door een paar zelfde lijsten naast elkaar te hangen. Wil je kleur, zwart wit of een combinatie van? Allemaal keuzes die je van te voren voor jezelf helder moet hebben, voordat je aan de slag gaat. Maak vooraf een goede berekening waar je wat hangt, zo boor je met precisie en voorkom je een gatenkaas als muur. Overigens wilt een muur van kunst niet per definitie zeggen dat de bewuste muur tot een groot gatenparadijs moet worden gebombardeerd. Jouw kunst kun je ook nonchalant op de vloer zetten of op een stuk MDF aan de muur worden gehangen, hierop kun je eindeloos puzzelen en spijkers slaan; geen muur die daar om rouwt.

Woontrendz

Wonen wordt steeds persoonlijker en op deze manier kun je je eigen stijl perfect toepassen, niet is namelijk meer persoonlijk dan je smaak voor kunst.

 

Comments

comments

More from Sandra Witjes

Van peuter- naar kleutermeisjeskamer

Wanneer je een grote meid van 5 bent, wordt het tijd afscheid...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *