Dé kleur van 2016: okergoud!

Inspiratie tijd: 2 minuten

Even voorstellen: ik ben Chiara Erken woon samen met mijn verloofde en drie kinderen in Amsterdam op IJburg en ben echt een interiorjunk! Mijn passie voor interieur begon al vrij vroeg bij mij. Nu ik vanuit een appartement in het centrum van Amsterdam, verhuisd ben naar een huis op IJbrug kan ik eindelijk helemaal los gaan! Naast dat ik een echte interieurjunkie ben, heb ik ook een studie interieur styling gevolgd op Akademie Vogue. Nu ik dat bijna heb afgerond wil ik me meer gaan richten op het bloggen en het geven van interieur advies voor wonen en horeca onder de naam Insidestyling.

Toen ik op Instagram las dat Furnlovers bloggers zocht, dacht ik hoe leuk is het om dat te doen! Mijn inspiratie haal ik uit Instagram (waar ikzelf ook een account heb –Insidestyling-) en uit Pinterest, waar ik ook lichtelijk verslaafd aan ben… Enigszins herkenbaar? 😉

Mijn stijl
Mijn stijl kan wel eens een beetje variëren van vintage, retro,  industrieel tot een meer Scandinavische stijl. Ik probeer altijd alles een beetje met elkaar te combineren. Ik vind het ook altijd leuk om dingen te durven en uit te proberen. Ik schuif en verf me er dan ook weleens op los! Hebben jullie daar ook wel eens last van?

De kleur van 2016: okergoud
In mijn eerste blog voor Furnlovers wil ik jullie meer vertellen over dé kleur van 2016: okergoud. Ik zat al een poosje te twijfelen hoe ik de kleur okergoud in mijn interieur kon introduceren. Het is namelijk een kleur wat warmte en kracht uitstraalt. Het is een kleur, die je samen met poeder zacht roze en mint (beide ook populaire kleuren) mooi kunt combineren.

Flexa heeft deze kleur uitgezocht als kleur van 2016, omdat het hun visie en concept van Looking Both Ways moest vertegenwoordigen. Mocht je zelf willen weten hoe de kleur bij jou uitpakt, probeer het eens met de Flexa visualizer app voor live kleuradvies bij jou thuis! Een echte aanrader.

Ik heb het zelf gelijk groots aangepakt door een hele wand in okergeel te verven. Manlief moest wel even wennen wat hij zag toen hij thuis kwam, maar hij vond het gelukkig erg mooi.

image00
Wonenonline

Eye-catchers
Je kunt de kleur ook langzaam doorvoeren in bijvoorbeeld kussens, lampen, kaarsen en vazen. Zo creëer je toch een warme uitstraling in het interieur, maar is het niet té overheersend. Zelf heb ik okergeel gecombineerd met bruine tinten, zoals je kunt zien op de bovenste foto, zodat ik een meer vintage retro look krijg in de huiskamer.

Kortom: er zijn genoeg mogelijkheden om de kleur okergoud een plekje in huis te geven.

image02
De Woonindustrie

Ik ben benieuwd wat jij van de kleur okergoud vindt. Hoe zou jij het gebruiken in jouw interieur? 

 

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een tijdloos design…

We horen het mensen vaak zeggen: een tijdloos design… Het liefst kopen...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *