Column van Irene | Minimalisme versus museumstijl

Inspiratie tijd: 3 minuten

Eigenlijk wilde ik een column schrijven over mijn arme planten, maar Aaf was me laatst al voor. Dus voor deze maand een ander onderwerp, wat niet eens zo moeilijk is. Want naast het structureel niet in leven kunnen houden van mijn planten, ben ik ook niet zo’n ster in toch eens die keuze maken tussen een minimalistisch (lees: fijn opgeruimd – strak – netjes – maar zéker niet te) interieur en een museumstijl. Ik weet niet of die laatste stijl officieel bestaat, maar bij mij in ieder geval wel.

Hoe dat er dan uit ziet, mijn museumstijl? Die verwijst niet naar schilderijen, maar wel naar mooie woon-items of kaartjes en posters of verzamelingen (vaasjes! Dat worden er steeds meer) en natuurlijk dierbare items met ene verhaal niet te vergeten. Die komen dan op plankjes, in theekastjes, aan de muur, in de vensterbank, in het raam, aan de kast, in de kast, aan de gordijnrail desnoods, enzovoort. Een stijl waarbij veel te kijken valt, want ik houd er bij anderen ook altijd zo van om veel te kijken en te zien, maar waarbij je er niet over struikelt. Daarbij neem ik me dan ook altijd voor om elke week wat te veranderen zodat frequente bezoekers (of binnengluurders) wat te nieuws kijken hebben. Maar omdat ik dan zo gehecht ben aan een bepaalde opstelling, gebeurt dat niet. Of plaats ik er gewoon wat bíj in plaats van dat ik iets omruil. Dat klinkt toch niet als een stijl die fijn samen met het minimalisme in huizen huist, of wel?

furn aug 2016 (1)

furn aug 2016 (11)

Daarom heb ik nu mijn oplossing bedacht: ik begin elke maand lekker minimalistisch. Halfdode planten gaan weg en ik koop er bloemen voor in de plaats. Interieuraccessoires haal ik van hun plek; de kleinere gaan in de binnen-verzameldoos (ik kocht een geweldige in museumstijl bij Verroest in Groningen) en de grotere gaan in de schuur-verzameldoos (een soort ongeorganiseerde opslag van een museum, die schuur).

furn aug 2016 (2)

furn aug 2016 (4)

Meteen even de boel afstoffen, want dat is ook geen sinecure met al die accessoires overal. En als het dan weer gaat kriebelen, omdat ik in huis wat wil veranderen, hoef ik niets nieuws te kopen want dat is niet nodig (goed mantra – onthouden), maar duik ik gewoon in mijn dozen en schuif ik weer wat accessoires op diverse plekken. Toch ook maar weer een plantje, want ik houd van groen in huis. Die mooie kaartjes die ik af en toe krijg gaan natuurlijk ook weer op de plank of aan de muur. met andere woorden een maandelijks wisselende tentoonstelling 😉

furn aug 2016 (5)

furn aug 2016 (7)

En dat kan allemaal want: na een maand is het weer tijd voor die frisse blik door ons huis. Ja, ik zie het zitten. Moet lukken!

furn aug 2016 (8)

Wat vind jij het meest interessant om naar te kijken? En heb jij ook zo’n interieurstijldilemma en hoe los je dat op?

furn aug 2016 (10)

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Creëer een inspirerende oase van verkoeling met Topjaloezieën

Stel je voor: het is een warme zomerdag en de hitte buiten...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *