Column van Irene | Kappers en koffietentjes

Inspiratie tijd: 3 minuten

Kappers en koffietentjes. Die vullen in mijn woonplaats de lege panden wel op.
De kappers interesseren me niet zo, maar ik ben gek op koffietentjes! Ze geven me altijd een beetje het gevoel dat ik op vakantie ben. Maar dan zonder reizen en koffer-inpak-stress en lege bankrekeningen. Hoewel, het is wat dat laatste betreft maar hoe je het bekijkt, want mijn vriend houdt me tegenwoordig angstvallig weg bij al die leuke koffiezaakjes. En het gaat dan niet om de koffie, want terwijl ik geniet van een nepkoffie (veel melk en zoet erdoor) of een chocolademelk met 3 soorten chocola, gaat die slow coffee er bij hem goed in. Maar daar komt hij inmiddels aardig op terug. Want terwijl wij wachten op die slow coffee, heb ik de gelegenheid om eens goed rond te kijken. Met dank aan Pinterest en wellicht interieurstylisten hebben die favoriete koffiezaakjes met heerlijke koffie en overheerlijke zelfgebakken taartjes namelijk de leukste interieurdetails. En daar ben ik zeer vatbaar voor als interieurverslaafde!

IMG_20160311_172021
Chummy Coffee in Leiden

 

IMG_20160401_123732
Midi Marché in Leiden

Lampjes van hout, muurornamenten in knalkleuren, gehaakte fleshoezen, tafels van multiplex-op-witte-schragen, geschilderde stoelen (of juist niet beschilderd, zodat de verfspatten door eerder gebruik nog zichtbaar zijn), muren in de prachtigste kleuren en menuhouders van hout; allemaal even inspirerend, trendy én zelf in elkaar geklust.

En ben je niet zo handig, dan zijn daar nog de Chemex koffiezetters, metalen magazijnbakken, grote bollampen aan betonnen fittingen, krukjes van okerstof, ouderwetse apothekersflessen, geschilderde stoelen (of juist niet beschilderd, zodat de verfspatten door eerder gebruik nog zichtbaar zijn), soms zelfs een café-kat… Ik kan nog wel even doorgaan, maar zelfs die slow coffee is inmiddels wel op.

Kortom: die koffiezaakjes zijn mijn nieuwe interieurinspiratie winkels, want de één heeft nog leukere interieurdetails dan de ander. Levensgevaarlijk voor een interieurlover en big spender als ik.

IMG_6782
In Kannen & Kruiken in Breda

2016-01-05 13.18.27-1
Pim’s in Den Haag

Maar: mijn vriend heeft daar wat op gevonden. Hij bouwde voor mij zo’n multiplex-op-witte-schragen-bureau (schragen van Ikea) en kluste voor mij zo’n menukaarthoudertje voor mijn kaartencollectie. Gaf mij toestemming om dat okergele krukje te bestellen. Tipte mijn vriendin om mij die mooie koffiebeker cadeau te doen. Liet die ene collega zo’n fleshoes haken (in oker, natuurlijk!) en de andere bij Ikea die bollampen halen (de fittingen aan gekleurd snoer hingen al). Kocht tot slot zo’n fantastisch geel Kenwood koffiezetapparaat (slow, maar dan snel slow) en zorgde voor koffiesiroop erbij. Haalde een kat met okergele ogen in huis als extra interieur-accessoire (had ik al gezegd dat ik van oker houd?). Het moge duidelijk zijn: koffie drink ik voortaan thuis in ons eigen zonnige vakantiehuisje. Nu nog die thuiskapper vinden 😉

PS.: Houd jij er ook van om buiten de deur koffie te drinken, en raak je dan ook geïnspireerd voor thuis?

DSC00009
Puck: mét okergele ogen 😉

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Uitgelicht: unieke keukens!

Misschien is het volgende voor jou ook herkenbaar… Je gaat verhuizen en...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *