Blijvend groen!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Gastblogger Miranda vertelt je meer over de kleur groen in het interieur. Je ziet het steeds vaker voorbij komen! Wij zijn fan. Jij ook? Lees snel verder en ontdek de leukste tips voor je huis! 

Groen is en blijft een trend in het interieur. Ook al is deze trend al een enige tijd bezig, het soort plant is wel steeds aan het veranderen. Zo zagen we vorig seizoen de stekelige cactussen en vetplanten voorbij komen, gaan we nu vooral voor veel en grote planten. Bij grote planten kunnen we twee kanten op, namelijk dat je één grote kamerplant aanschaft en deze de show laat stelen in de woonkamer. Maar je kan ook veel groen verzamelen op één plek.

Grote planten
Als je houdt van eye-catchers dan is deze manier van groen in huis halen de perfecte manier. Bij het kiezen van de soort plant is van belang dat je eerst nagaat waar je de plant in huis wilt neerzetten. Is het een plek met veel licht? Of juist een wat donkere hoek? Zodra je dit bepaald hebt kun je de keuze gaan maken voor welke plant er het beste zal passen.

Neem bijvoorbeeld de monstera; deze plant komt van oorsprong uit de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. De Monstera is een sterke plant die niet veel verzorging nodig heeft. Als je regelmatig water geeft (zo’n 1-2 keer per 2 weken) en hem af en toe plantenmest geeft gaat hij super lang mee. De monstera kan zowel op een donkere als een lichte plaats neergezet worden. Hoe meer licht hoe sneller de plant groeit, maar direct zonlicht is niet goed.

Tip: neem af en toe de bladeren met een vochtige doek af of spuit ze af met lauw water. Wil je een tropisch tintje in huis? Ga dan voor een palm, deze zijn in zoveel verschillende soorten. Kies er één die het beste bij jouw interieur past.

1

 

2

Planten verzamelen! 
Wil je gaan voor meer? Dan is deze optie perfect voor jou. Verzamel verschillende soorten planten en potten bij elkaar en zet deze bijvoorbeeld op een kast of een aantal krukjes. Dit zorgt ervoor dat je hoogteverschil krijgt en daarmee een speels effect. Wat je nu ook veel ziet in deze trend is hangend groen. Dit kun je op veel verschillende manieren toepassen. Denk aan de macramé of glazen bollen, maar wat ook leuk is zijn vaasjes aan de muur. Vaak zijn deze van porselein. Deze planten komen tegen een witte muur super goed uit! Mix en match met verschillende grootte van de potjes en voilà!

3

 

4

En voor welke trend ga jij?

Click on picture for source.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

#FridayMadness: 3 budget tips voor wanddecoratie

Wanddecoratie is echt iets wat jouw huis helemaal af maakt. Met een...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *