Badkamer renovatie

Inspiratie tijd: 3 minuten

Badkamer, na ruim 2 jaar in ons “nieuwe” huis te wonen werd het tijd voor het laatste “grote” project. Inmiddels hadden we de laatste zaken zoals garage, toilet beneden en zolder gerenoveerd en helemaal naar smaak ingericht. Maar na onze zomervakantie moesten we, met name mijn man, er toch aan geloven.

image3

Want zeg nou zelf; in de avonduren en weekenden een badkamer renoveren ziet niemand zitten. Dat laat je liever doen, of als je het doet dat je er twee weken voor uit trekt en weet dat het dan klaar is. Bij ons niet, we hebben heerlijk genoten van onze vakantie in Italië en eind augustus zijn we dan ook begonnen. Stukje voor stukje zijn we bezig gegaan. Eerst de tegels van de muren en vloer, douche eruit. Het bad hebben we bewust zo laat mogelijk eruit gehaald, zodat we zo lang mogelijk thuis konden douchen en/of badderen.

Een hele lange tijd ben ik bezig geweest met inspiratie opdoen via Pinterest en Instagram. Ik denk voor iedere interieur-fanaat herkenbaar. Je wil iets origineels, iets wat bij je past. Wat ik vanaf het begin wist, was dat ik een spa/wellness uitstraling zou krijgen in de badkamer. Ook wilde ik, zoals te zien is op de foto’s van de woonkamer etc, met natuurtinten werken en het moest met name rust uitstralen. Het meubel en de kast moesten van licht gekleurd hout zijn, dacht je dat dit ergens te vinden was? Uiteindelijk zijn we bij de Ikea geslaagd na een hele zoektocht.

image5

image2-1

Mijn schoonvader heeft nog meegeholpen met stuken, het was niet de bedoeling dat alle muren betegeld werden dus alle muren moesten glad. Inmiddels was dat klaar, toen mijn schoonouders zelf op vakantie gingen. Het oude bad was er uitgehaald en zo konden we elke keer bij mijn schoonouders douchen aangezien ze heel vlak bij ons wonen en toch weg waren. Deze dagen waren ook erg warm dus het was af en toe enorm afzien dat je niet thuis “effe snel” af kon spoelen. Enfin,  de vloer betegelen, voegen en meubels ophangen verliep voorspoedig. Alleen toen, het moment dat we net weer thuis konden douchen… bleek dat we lekkage hadden. Gelukkig wist manlief meteen waar het vandaan kwam maar voordat het geheel verholpen was waren we weer een week verder. Inmiddels was het nieuwe bad geïnstalleerd en de design radiator opgehangen.

image1

Toen alles klaar was, lekkage vrij en alles geïnstalleerd was begon voor mij pas het echte werk. Ik kon namelijk gaan “inrichten”. Door met een plantje en houtmaterialen te werken kwam echt dat spa gevoel naar boven. Het plankje komt van de Xenos en van mijn lieve schoonouders heb ik nog een leuk boeddha beeldje gekregen uit Aruba. Door de witte muren straalt de badkamer nu echt die rust uit die ik graag wilde.

image3

image1-1

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Inspiration Wednesday: De 5 leukste wanddecoraties

Je ziet het overal: wanddecoratie. In de woonkamer, slaapkamers, in keukens en...
Read More

1 Comment

  • Wij zijn ook aan het nadenken over een nieuwe badkamer, omdat die van ons erg verouderd is. Daarnaast willen we meer licht inbrengen in deze kleine ruimte. Wellicht starten we met het maken van een 3D schets of mooi ontwerp. Bedankt voor de info!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *