Accessoires van keramiek

Inspiratie tijd: 3 minuten

Ik ben gek op de producten van Elke v/d Berg, zij maakt de mooiste vazen, klokken etc. van keramiek. Een mooi natuurlijk product. Haar werk is vooral mat, en soms een detail geglazuurd. De pastelkleuren die Elke gebruikt spreken me erg aan.


Atelier Elke van den Berg tijdens de DDW

Een tijd terug ontdekte ik de winkel OAK in Den Bosch. Een prachtige winkel die o.a. woonaccessoires verkoopt waaronder het werk van Elke v/d Berg. Ik zag in deze winkel een muur vol moois en dacht meteen: dit wil ik ook!

Ik had aan mijn muur thuis nog niet zoveel hangen. Dit komt omdat mijn vriend niet blij wordt van spijkers/schroeven in de muur. Hij kent me langer dan vandaag en weet dat ik nog al eens verander qua woon inrichting.

Het leek me daarom een goed idee om alleen spullen te kopen waar ik echt helemaal weg van ben. Wat ik nu aan mijn wand heb hangen heb ik stuk voor stuk bij elkaar verzameld. Niet alles te gelijk, maar steeds wanneer ik in deze winkel kwam nam ik 1 artikel mee. Ik ben er van overtuigd dat ik de spullen die ik gekozen heb, over jaren nog steeds mooi vindt.

Daarnaast heb ik bij Sostrene Grene (toffe zaak!) twee metalen boxen gekocht die je aan de muur kunt bevestigen. Ze zijn verschillend van grootte. Eén vlak van de kubussen is dicht, de andere zijn open.

Het leek me een goed idee om deze boxen aan te schaffen omdat je de accessoires die je hierin zet, steeds kunt wisselen. Zo blijft je muur veranderen en word het niet saai.

De laatste 2 items van Elke v/d Berg scoorde ik tijdens de Dutch Design week. Ik kocht daar het witte staande klokje en de groene gieter, net als de andere spullen van keramiek. Het waren beide ‘misbaksels’ dus werden ze voor de helft verkocht tijdens de DDW! Wat een geluk, ik vind ze prachtig.

Mijn ‘pronkmuur’ is met deze spullen af, ik ben helemaal blij met het resultaat!

Hieronder nog wat foto’s van de Dutch Design week. De kastjes die je ziet zijn van Harm van den Nieuwenhof. Harm en Elke werken ook samen (H+E).

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Hoe kies je de juiste hordeur?

Je kent het wel, je wil in de zomer de deuren lekker...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *