#FridayMadness: 3 budget tips voor kleur!

Inspiratie tijd: 2 minuten

Soms kan het erg lastig zijn om meer kleur aan te brengen in je interieur. Misschien hou je niet zo van kleur of misschien vind je kleur juist té leuk. Het is belangrijk om een goede balans te krijgen hierin. Zo zorg je ervoor dat het een mooi geheel is en blijft, maar dat het ook niet saai of te druk wordt. Hoe doe je dat zonder dat het te veel kost? Ik geef je graag tips! 🙂 

#1 Accessoires!

Jep, daar is ‘ie weer! Maar het is toch echt waar. Accessoires doen het zo goed. Met accessoires zorg je voor de juiste balans tussen kleur en rust. Heb je een effen grijze bank? Kies dan juist voor wat vrolijkere, gekleurde kussens. En andersom natuurlijk ook: bij een drukke bank gebruik je juist een wat rustiger kussen. Dit geldt natuurlijk ook voor andere plekjes in huis. Denk bijvoorbeeld aan kasten, wandplanken en meer.

Kijk bijvoorbeeld eens bij de sale van vtwonen! Daar vind je énorm veel kussens: allerlei verschillende soorten qua vorm en kleur!


Planete Deco.fr

#2 Een gekleurd vlak op de muur

Een andere tip is om te kiezen voor een gekleurd vlak in plaats van direct een muur in z’n geheel te verven. Door te kiezen voor bijvoorbeeld een vierkante vorm zorg je voor meer contrast met de rest van het interieur. Wat ook erg leuk is, is dat alles wat je op dat vlak hangt (schilderij, foto, plank) meer naar voren komt en meer opvalt!

Zo’n letterbak als op onderstaande foto kun je ook zelf maken! Dat scheelt gelijk weer veel kosten. 🙂@vtwonen

#3 Kies voor één eye-catcher!

Als je een rustig interieur hebt (qua kleur), dan kan je meer kleur geven aan je interieur door te kiezen voor één grote eye-catcher. Kies bijvoorbeeld voor een lichtblauwe kast. Andersom geldt precies hetzelfde. Als je een druk interieur hebt met veel gekleurde spullen, dan valt een rustigere bank of een neutrale kast erg op!

Ook dit hoeft niet veel te kosten! Je kunt ook kijken op Marktplaats bijvoorbeeld. 🙂


@VTWONEN

Meer kleur brengt sfeer en gezelligheid! Vind je niet? Het hoeft zeker niet veel te kosten. Een mooi gekleurd bosje bloemen van de markt, een kastje van Markplaats, zelf een bestaand meubel schilderen… Kortom: genoeg ideeën! Nu nog uitvoeren. 😉 Hoe breng jij meer sfeer en kleur aan in je huis? Liefs, Mariëlle. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Waarom is goed slapen zo belangrijk

Een fijne nachtrust kan de concentratie en productiviteit overdag verhogen. Slaap is...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *