Heb jij al kerststerren?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Kerststerren… Ken jij ze nog? 😉 Ik heb het over de kerstster plant, ook wel de Euphorbia pulcherrima of poinsettia genoemd. Nu denk je misschien meteen aan de bekende rode variant, maar wist je dat je ze in allerlei kleuren kan krijgen? In deze tijd van het jaar zijn het super populaire planten. Deze unieke plant past namelijk perfect bij jouw kerst decor door de verschillende kleuren! Wil je deze planten graag leuk stylen in jouw huis, maar je weet niet hoe? Ik help je! Lees hieronder mijn tips! 

Waarom kerststerren?

Kerststerren zijn van origine rode planten met groene bladeren – oftewel de klassieke kerstkleuren. Natuurlijk zijn er over de jaren heen veel meer verschillende kleuren te verkrijgen. Denk aan wit, roze, geel oranje en ga zo maar door! Heb je misschien een ander kleurenthema op jouw kersttafel? Dat maakt niets uit. De planten matchen altijd!

De kerststerren hebben eigenlijk al heel erg lang een connectie met kerst. Zo is er in Mexico een traditionele legende en in veel Oost-Europese landen staan de kerststerren symbool als de ster van Bethlehem. Benieuwd naar deze legende? Op Stars for Europe kun je veel meer lezen over deze prachtige kerststerren! 

Tip #1 Het decoreren van jouw tafel

Wanneer je jouw kersttafel wil decoreren met deze mooie planten, heb je misschien al een kleurenthema in jouw hoofd. Mijn tip is om een kleuren thema te kiezen, op deze manier heb je een focuspunt en kun je er een mooi geheel van maken. Zoals ik al eerder zei zijn kerststerren in allerlei kleuren verkrijgbaar. Houd je van traditioneel? Dan kun je het beste voor de rode kerstster gaan. Ga je juist liever voor een chique look? Kies dan voor een witte kerstster. Daarnaast kun je ook nog spelen met het potje of vaasje waar je de kerstster in zet. Maak leuke combinaties en wissel af! Wij hebben gekozen voor een aantal potten met mooie neutrale tinten. Dit staat gelijk erg sfeervol en zoals je ziet is het een leuk geheel. 

Tip: ga je een kersttafel stylen? Zet dan een kerstster bij elk bord! Hoe leuk! 

Tip #2 Bij de kerstboom

Wil je gaan voor een leuke, unieke kerstsfeer? Decoreer de kerstster dan bij de kerstboom! Misschien kun je er een leuke tafel naast zetten of staat de kerstboom al naast een kast of dressoir. Zet de potten erbij en het ziet er gelijk feestelijk uit! Heb je misschien een kerststal? Hier passen ze ook hartstikke leuk bij!

           

Tip #3 Let them shine!

Gebruik de kerststerren als eyecatcher van jouw huis! Kies een opvallende plek in huis en laat ze shinen! Zet de kerststerren op jouw salontafel, op de openhaard of ga voor een leuke bijpassende bijzettafel. Zet er meerdere bij elkaar in leuke potten, glazen of vazen. En speel met de setting. 

Heb jij al kersterren in huis? Haal ze snel en maak jouw kerst decoratie helemaal af! Wil je meer weten? Op Stars for Europe kun je meer lezen over deze prachtige planten! 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Natuurlijke materialen in huis

Tegenwoordig is het erg populair om natuurlijke/duurzame meubels en accessoires te hebben...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *