De mooiste herinneringen worden gemaakt aan de eettafel

Inspiratie tijd: 3 minuten

Vind jij het ook altijd zo leuk om met de feestdagen de tafel leuk te dekken? Een warme en gezellige sfeer is wat je graag op tafel wil zetten! Misschien ook met een chique randje? Dat is wat ik zelf het liefst wil voor mijn gedekte tafel! In deze blog wil ik je graag wat tips geven over hoe jij sfeer kan brengen op jouw tafel! Let’s go!

Tip #1: De indeling 

De eerste tip deel ik graag voor het neerleggen van bestek. Leg het bestek uitgebreider of anders neer dan normaal. Leg bijvoorbeeld meer vorken en lepels neer voor verschillende gerechten. Begin met het grote bestek en werk naar buiten toe: steeds kleiner. 

Servetten of placemats zijn ook altijd een leuke toevoeging aan jouw tafel! Placemats onder de borden zorgen voor eenheid, maar tegelijkertijd ook afscheiding, zodat iedereen toch zijn eigen plek heeft. Servetten zijn naast hun efficiëntie ook nog heel erg mooi! Ze stralen vaak luxe uit. Hoe dikker het servet, hoe luxueuzer het gevoel. Natuurlijk hoef je niet te kiezen tussen de twee. Je kunt namelijk ook gewoon de placemats en servetten combineren. Kijk wel goed naar je kleurenpatroon. Maak het niet te druk. De warme sfeer is namelijk waar je voor ging toch? 

Tip #2: Wijnaccessoires 

Wijnproducten. Hier zou je misschien niet direct aan denken. Maar naast het feit dat wijn de avond erg gezellig kan maken, hebben een wijnfles en accessoires ook een warme en gezellige uitstraling. 😉 Grote wijnglazen voor rood, kleinere voor wit of rosé, een mooie karaf, wijnkoelers met leuke prints en een handige wijn stopper en schenker. Nu denk je misschien: ‘Maar waar haal ik dat dan allemaal vandaan?’ Al deze super handige en moderne producten zijn te verkrijgen bij Vacu Vin. Vacu Vin is een Nederlands merk dat stijlvolle en gebruiksvriendelijke wijnaccessoires maakt, om nog meer van jouw wijn en diners te genieten! Zet de producten mooi bij elkaar op tafel en je bent al bijna klaar! 

                        

Tip #3: Decoratie 

Om een eettafel gezellig te maken mag leuke decoratie niet ontbreken. Kaarsen kun je bijvoorbeeld echt niet missen op een feestdag. Hoe je de kaarsen neerzet moet je zelf uitproberen. Heb je misschien een mooie kandelaar? Of houd je meer van kleine waxinelichtjes in mooie kaarshouders. Het is volledig aan jou! Mijn tip is om te werken met verschillende hoogtes – dit geeft een speels effect. 

Tip #4: Genieten en lekker lang tafelen… 

Als de tafel helemaal gedekt is met alle benodigdheden en de juiste sfeer, is het tijd om te genieten! Laat die complimentjes maar komen, want jij hebt je best gedaan om het zo gezellig mogelijk te maken. Met de wijnen op tafel in de wijnkoelers of wijnkaraf kan je zelf ook extra goed genieten en gezellig lang tafelen. Tijd om nieuwe mooie herinneringen te maken!

 

En ben je geïnspireerd voor een mooi gedekte tafel? Geef jezelf en je tafelgenoten een avond-uit-beleving, maar dan thuis! Wil je toch nog even naar die wijnaccessoires kijken? Dat kan. Klik hier voor de mooiste accessoires! 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Je huis verkopen in Utrecht, hoe pak je dat aan?

Je huis verkopen is niet iets wat altijd even makkelijk gaat, er...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *