Verschillende soorten stijlen combineren

Inspiratie tijd: 4 minuten

Stijlen combineren… Dat kan soms best lastig zijn. Althans dat denken veel mensen. Toch hoeft dat zeker niet zo te zijn! Welke stijlen zijn er nou eigenlijk en kun je combineren met stijlen of is dit echt een no go? In deze blog lees je er meer over. 

Stijlen combineren, kan dat?

Volgens mij wordt deze vraag in het algemeen nog al vaak gesteld: “kun je verschillende stijlen met elkaar combineren?” Ik vind dat dit juist erg goed kan! Vaak is het zo dat het combineren van verschillende stijlen in je interieur ook een beetje vanzelf gaat. Je koopt nieuwe spullen voor in huis en je laat er ook een aantal oude staan. Hierdoor maak jij je huis helemaal naar jouw eigen smaak. Vaak ontstaat er dan ook combinaties waar je helemaal niet over na had gedacht, maar uiteindelijk wel super tof zijn. 😉

Persoonlijk vind ik het erg mooi om meubels met karakter te combineren met kleinere meubels en accessoires. Zoals een lamp met een eenvoudige uitstraling, die niet te veel opvalt. Hierdoor hou je het geheel in balans. Als je alleen maar meubels en accessoires gebruikt die allemaal opvallen, wordt je huis al heel erg snel een chaos en lijkt het ook sneller druk.

Verschillende stijlen

Je kunt veel verschillende stijlen erg goed met elkaar combineren. Neem bijvoorbeeld een antieke tafel met industriële stoelen. Je combineert industrieel met vintage! Hierdoor wordt het geheel net iets minder stoer en breng je er wat meer sfeer in. Of denk bijvoorbeeld aan een mooie budget manier om je muur te decoreren met fotolijsten en posters.

Industrieel met modern

Op de foto hieronder zie je goed dat ze de moderne stijl hebben gecombineerd met de industriële stijl. De tafel is erg industrieel door het houten tafelblad en het RVS onderstel. Daarnaast hebben ze ervoor gekozen om weer zwart lederen stoelen bij de tafel neer te zetten. Dit is dan weer heel erg modern en strak. De kleur van de stoelpoten komen weer overeen met het onderstel van de tafel. Kortom: een mooi geheel!

Landelijk en modern

Je ziet op de foto hieronder dat ze modern weer hebben gecombineerd met het landelijke. Zo hebben ze er voor gekozen om de tafel en de kasten op de achtergrond landelijk te houden met het hout. En ook hier zie je dat het weer gecombineerd is met moderne stoelen. Vind je het leuk om nog meer dingen te combineren? Kies er dan eens voor om verschillende soorten stoelen met elkaar te combineren of verschillende kleuren bij elkaar. Op de foto hebben ze gekozen om de stoel op de kop wel met armleuningen te doen en de ander weer zonder armleuning.

Vintage en industrieel

Ik ben verliefd op deze combinatie! Vintage in combinatie met industrieel: het vult elkaar zo goed aan. Bij deze eetkamer hebben ze er niet voor gekozen om de stoelen en tafel een aparte stijl te geven, maar hebben ze gecombineerd met de meubels en accessoires er omheen. Ik vind het geheel hierdoor toch iets rustiger ogen, ook al zijn er meer verschillende producten gebruikt.

Deze tafel vind ik trouwens zó gaaf!

Nog meer inspiratie

Hieronder heb ik nog een aantal van mijn favoriete combinaties!

Eyoba

Benieuwd waar je al deze leuke meubels kunt shoppen? Shop ze bij Eyoba. Eyoba is een online woonwinkel met een groot assortiment in design meubels en accessoires. Van meubels en accessoires voor in je slaapkamer tot aan alles voor in de woonkamer of toch juist meubelen voor in je tuin… je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Bekijk met van Roon bij Eyoba.

Wat vind jij van het combineren van stijlen? Ik ben er gek op! Liefs, Tessa

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Eyoba. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Office makeover part II: de vloer

De vorige keer hebben we jullie onze nieuwe bank laten zien, maar...
Read More

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *