De tuin klaarmaken voor de lente!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Het is eindelijk zo ver: het zonnetje laat zich steeds wat vaker zien en we kunnen weer wat meer genieten van het buitenleven. Heerlijk! Nu komen er alleen vaak ook wat klusjes in de tuin de hoek om kijken. Herkenbaar? De tuin klaarmaken voor de lente kan soms een behoorlijke klus zijn, daarom wil ik je door middel van deze blog op weg helpen!

Werk per ‘gebied’

Het kan zijn dat je tuin vooral bestaat uit tegels, dan zul je al vrij snel klaar zijn. Misschien moet je dan alleen eventjes de tegels met een hogedrukspuit schoonmaken. Als je echter een tuin hebt met een gedeelte gras, tegels of iets anders, dan is het slim om per ‘gebied’ te werken als het ware. Ga bijvoorbeeld eerst alle planten langs. Knip eventueel dode bloemen weg, haal dode takken en onkruid weg en zorg ervoor dat je dit in orde hebt. Hierdoor zul je al snel zien dat je beetje bij beetje de tuin opruimt. Vervolgens ga je naar een ander gebied, bijvoorbeeld het gras dat je moet maaien. Door dit in delen te doen (en eventueel op verschillende dagen) zorg je ervoor dat je overzichtelijk werkt en precies weet wat je (nog) te doen staat.

Tuinmeubels

Hoe zien jouw tuinmeubels eruit? Hebben ze de winter overleefd? Ik weet nog wel dat bij onze loungeset (die mijn vader ooit zelf maakte) het hout verslechterde en op bepaalde delen vervangen moest worden. Wel handig om dit te checken, voordat jijzelf of je gast er misschien doorheen zakt. 😉 Misschien is het wel tijd voor nieuwe meubels? Kortom: wees kritisch op je tuinmeubelen, repareer indien nodig bepaalde onderdelen en zorg er zo voor dat het weer tip top eruit ziet voor de lente.

Handige spullen voor in de tuin!

Ik wil je graag op weg helpen en kwam een aantal spullen en meubels tegen van Sunburst die super handig zijn voor in de tuin. Een goede parasolvoet bijvoorbeeld. Mocht het binnenkort soms eventjes te warm worden (hey, you never know ;-)) dan is het wel fijn dat je eventjes onder de parasol kunt zitten. Een goede parasolvoet is hiervoor de basis, maar een leuke parasol mag natuurlijk niet ontbreken. De parasol ‘Libra parasol 200’ is hier een leuk voorbeeld van. Ik vind de kleuren super! Welke is jouw favoriet?

Naast de handige spullen, zoals beschermhoezen voor stoelkussens of een parasol, zitkussens en dergelijke, zijn er ook dingen die gewoon heel erg leuk zijn voor in de tuin. Wat dacht je van een hangmat? De hangmat ‘Macramé’ is erg leuk! Love it.

Sunburst2

Met deze hangmat kun je een prachtige setting zoals hieronder creëren:

Hangmat
Bron

Daarnaast is een barbecue natuurlijk ook altijd een favoriet. Het hoeft niet per se heel erg groot of duur te zijn! Voordat je het weet kun jij genieten van een heerlijke hamburger, kipspies of iets anders. 😉 Zie jij jezelf al zitten? Ik wel!

Eyoba.nl

Ben je op zoek naar handige én leuke spullen voor de tuin? Neem dan eens een kijkje bij Eyoba. Zij verkopen het merk Sunburst (waar bovenstaande producten van zijn) en ik moet zeggen: voor een leuke prijs heb je echt super veel leuke dingen! De bovenstaande hangmat kost bijvoorbeeld €23,-! Aanrader dus.

Hopelijk laat de zon zich steeds vaker zien, zodat wij kunnen genieten van het heerlijke weer!
Succes met het klaarmaken van jouw tuin. Liefs, Mariëlle.

Dit is een gesponsorde blog.

 

 

 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

De trend van 2018: robuuste leren bankstellen in de gaafste kleuren

Toe aan een nieuwe bank? Waar moet je dan op letten? Het...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *