Wooninspiratie bij MegaStores!

Inspiratie tijd: 5 minuten

Zaterdag 17 december was het zo ver: de wooninspiratie safari bij MegaStores! Op deze dag gaf ik twee keer een tour langs verschillende woonformules. Het was ontzettend leuk en, ik kan je vertellen… er is veel inspiratie te vinden bij MegaStores! Heb je het helaas gemist of kon je niet komen? We hebben een video voor je opgenomen en in deze blog vertel ik je graag meer over de trends die ik voorbij zag komen in de winkels bij MegaStores.

MegaStores

MegaStores is, zoals je al las, het grootste overdekte winkelcentrum in de Benelux. Als je er komt wordt zie je dat direct, want het is écht heel groot! Super handig dat je op een regenachtige dag toch fijn kunt winkelen en inspiratie op kunt doen. Er zijn veel woonwinkels te vinden en je kunt er ook heerlijk eventjes lunchen of een kopje koffie drinken. Een gezellige dag zul je er zeker beleven! 😉

Tour 1

Om 11:00 uur ging de eerste safari tour van start. We gingen langs drie winkels, namelijk Hoogenboezem, Bruynzeel Keukens en Woonexpress. In de video krijg je een goed beeld van de verschillende winkels en de uitgelichte settings.

Hoogenboezem

Bij deze winkel had ik twee settings uitgekozen. De eerste setting was een iets kleinere setting. De bank is hier ook wat kleiner. Ideaal dus als je niet zo’n grote woonkamer hebt! In deze woonkamer zie je als eerst natuurlijk de mooie leren bank. Leer zien we ontzettend veel terugkomen en daarnaast is de kleur van de bank ook fantastisch. De warme kleuren, zoals terracotta en rode tinten, zijn helemaal in en komen volgend jaar ook terug. De bank in de tweede setting is een stuk groter. Dat is dus handig als je juist een grote woonkamer hebt.

In de woonkamer zien we veel trends. Denk bijvoorbeeld aan de botanische trend: groen, groen en nog eens groen! Plaats meerdere planten in verschillende maten en haal de natuur in je huis. Bijvoorbeeld cactussen en vetplanten. De botanische trend kan soms een gewaagde trend zijn, vooral als je kiest voor veel planten! Dit kun je natuurlijk zelf bepalen. De botanische trend hoeft niet altijd extreem te zijn. Je kunt het ook terug laten komen in andere woonaccessoires en posters. Een andere opvallende trend is om te kiezen voor twee vloerkleden. Leg deze gedeeltelijk over elkaar en je krijgt gelijk een dynamisch geheel!

schermafbeelding-2016-12-18-om-17-09-34

Bruynzeel Keukens

Bij Bruynzeel Keukens viel mijn oog gelijk op een lichte keuken met een grof keukenblad. Wat je bij deze keuken direct ziet, is de opvallende achtergrond: de tegeltjes. Door deze vrolijke kleur geef je veel sfeer aan je keuken. Tegenwoordig zien we dat steeds meer mensen kiezen voor een leefkeuken. En, dat snap ik maar al te goed! Plaats barkrukken aan je keukeneiland en je hebt meer zitplekken, gasten kunnen bij je zitten terwijl jij het eten klaarmaakt, en… het staat natuurlijk ook gewoon super mooi! Ook zien we dat er steeds minder vaak wordt gekozen voor kastjes aan de muur, maar vaker voor een paar schappen.

TIP! Je zult het vast wel herkennen: je bent aan het koken en weer spat er iets tegen de muur… Balen! Om dit te voorkomen gebruik je speciale verf voor op de muur! Hierdoor kun je het namelijk gewoon afnemen met een vochtige doek!

schermafbeelding-2016-12-18-om-17-09-58

Woonexpress

De laatste winkel van de eerste tour was Woonexpress. Bij Woonexpress vind je van alles, maar wij hebben de tafel, gedecoreerd in feeststemming, uitgelicht! Ik kreeg gelijk nóg meer zin in de feestdagen en nu ook weer als ik de foto’s terugzie. De kleur van de stoelen zien we veel: okergeel! Het staat goed in combinatie met hout, van bijvoorbeeld het tafelblad in deze setting. Daarnaast zien we voor de feestdagen ook veel gouden accessoires terugkomen. Of wat dacht je van goud bestek? Zo gaaf! Met de diepblauwe borden vind ik het een top combinatie.

schermafbeelding-2016-12-18-om-17-10-17

Tour 2

Vervolgens startte de tweede tour om 14:00 uur. Tijdens deze tour zijn we langs drie andere winkels gegaan, namelijk NANO, Wooning en Montel. Of in ieder geval: dat was de intentie. We zijn de drie andere winkels wél langs gegaan natuurlijk, maar we zijn óók nog eventjes langs Woonexpress en Bruynzeel Keukens gegaan. 😉

NANO

De tour begon bij NANO. Toen ik NANO voor het eerst binnenkwam, vielen alle bijzondere en unieke spullen me direct op. Wauw! Alle spullen zijn uniek en hebben een stoere, sobere uitstraling. Bij NANO hebben we gekeken naar verschillende meubels van hout. Bijvoorbeeld een grote salontafel die is gemaakt vanuit een enorm brede boomstronk. Super tof om dit te combineren met gouden accessoires. Helemaal leuk voor de feestdagen! Vervolgens keken we naar een side table die super zou staan in bijvoorbeeld de badkamer of achter een bank.

Dit doek vond ik ook érg mooi:

schermafbeelding-2016-12-18-om-17-18-40

Wooning

De tweede winkel was Wooning. Hier gingen we kijken naar een badkamer. Het vrijstaande bad is natuurlijk erg geliefd! Als je de ruimte ervoor hebt, dan zou ik hier zéker voor kiezen. Tegenwoordig zien we dat badkamers echt een ‘spa uitstraling’ hebben. Heerlijk!  Wat ook erg handig is, is om te kiezen voor twee wasbakken of één grote. Vooral als je met meerdere mensen woont, dan kan ieder gewoon zijn of haar ding doen zonder de ander in de weg te staan! 😉  

Heerlijk genieten na een lange werkdag? Ik zie heel vaak de bath bombs voorbij komen van Lush. HEERLIJK! Gooi het in je warme bad en er ontstaat direct een heerlijke geur én kleur. Hmmm…!

Montel

Ook gingen we langs Montel waar we twee settings bekeken. In de eerste setting was vooral veel groen te zien en dus ook weer de botanische trend! Bij de tweede setting kwamen vooral roze tinten naar voren. Ik denk dat mannen eerder kiezen voor de groene setting, want deze is misschien wat stoerder. Alhoewel een combinatie van beide kamers ook goed zou kunnen!

Heb je nou een kleine woonkamer? Kies dan voor een bank op poten! Hierdoor krijg je een ruimtelijke uitstraling en lijkt je woonkamer groter! 😉

schermafbeelding-2016-12-18-om-17-19-56

YouTube @furnlovers

Ben je nieuwsgierig naar MegaStores en wil je een impressie van deze dag zien? Bekijk dan HIER de video! Zeker een aanrader om een keer naar MegaStores te gaan. Je vindt er veel inspiratie op het gebied van wonen en lifestyle.

 Check hier de hele video: KLIK

Ik hoop dat ik je op deze manier weer heb kunnen inspireren voor jouw huis en natuurlijk voor de feestdagen! Liefs, Mariëlle.

 

Dit is een gesponsorde samenwerking met MegaStores. 

 

 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

[GESLOTEN] Unieke wanddecoratie van Pekodom – mét winactie!

Dit jaar waren we bij de IMM Cologne in Duitsland en daar...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *