Vitra Campus

Inspiratie tijd: 3 minuten

hi allemaal! Vorige week zijn Mariëlle en ik naar de Vitra Campus geweest in Duitsland. Deze toffe reis hebben wij gekregen van Flinders en natuurlijk hebben wij hier een blog over geschreven! Dit was een super inspirerende dag vol mooie indrukken. Ben jij benieuwd wat wij daar allemaal hebben gezien? Lees hieronder de blog!

Vitra Campus

Hoe gaaf is dit gebouw? Bij aankomst werden we hier vriendelijk ontvangen en konden we rustig rondkijken. Al jarenlang komen hier architectuurliefhebbers naartoe om de mooie gebouwen te bewonderen van onder andere Frank Gehry, Tadao Ando en Zaha Hadid. De gebouwen zijn elk zo verschillend maar erg bijzonder. Wij hebben een kijkje kunnen nemen in het Vitra Design Museum, kregen een architectuurrondleiding én mochten de collectie van het Vitra Design Museum bekijken in de Schaudepot, waar meer dan 400 belangrijke meubeldesigns staan. Erg indrukwekkend!

Vitra Design Museum

Ook weer zo’n bijzondere vorm heeft dit gebouw. Hier binnen stonden meubels van de designer Charles Ray Eames. Wij hebben binnen rondgelopen en kwamen veel mooie dingen tegen. Onder andere deze stoel. Dit is de bekende Eames Lounge. Dit model komt uit 1956. Het onderstel is gemaakt van aluminium en de zitting van zwart aniline. Wist je dat er bijvoorbeeld bijna zestig Vitra-ontwerpen in het miniatuur zijn gemaakt? Hoe leuk om te weten!

Campus Tour

We kregen na het museum bezoek een tour door de hele campus en kwamen bij dit gebouw. Dit is door de architect Zaha Hadid ontworpen. Na haar studie wiskunde aan de universiteit in Beiroet ging ze architectuur studeren in London. Vanaf toen viel ze op door haar strakke, meetkundige vlakken. Niet alleen van buiten was het bijzonder! Binnen het gebouw liepen we over deze trap die alleen maar aan de muur vast zat.

De omgeving rond om de Campus was ook erg mooi! Je liep veel van gebouw naar gebouw, maar met zoveel groen om je heen is dat alleen maar gaaf!

Schaudepot

In dit museum liggen belangrijke collecties van het Vitra Design museum. Het is binnen super groot en er liggen ongeveer 7000 meubelstukken! Je kunt alle stoelen hier zien uit het verleden tot nu. Dit is een van de mooie stoelen die ik zag in het museum!

Leuk dat jullie deze blog hebben gelezen! Wil jij meer informatie over de Vitra Campus? Bekijk gerust de site. Hieronder is ook de video te zien. Check it out!

Liefs, Larissa

 

 

Comments

comments

More from Larissa Enderink

Een vloerkleed in jouw interieur? Doen!

Ken je dat gevoel… je mist iets in huis, alle meubels staan,...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *