Stop calling your dad: tijd om zelf aan de slag te gaan

Inspiratie tijd: 4 minuten

Hoe gaaf is het om zelf een do it yourself te maken voor in huis zonder hulp van jouw vader of buurman! In deze blog vertellen wij jou alles over het maken van een sieradenrekje met de tools van Dremel! Nieuwsgierig? Lees snel verder. 

 

First things first:

Wat heb je nodig? Het begint natuurlijk bij een goede voorbereiding, want dat is het halve werk. Je hebt nodig:

#1. Aftekenen van het onderste plankje

Bepaal eerst hoe groot jij jouw sieradenrekje wil maken. Hierna kun je het plankje aftekenen op de maat die jij wil. Trek een horizontale lijn waar jij straks de inkeping gaat maken. Dit wordt de houder van het sieradenrekje. 

#2. Tijd om echt aan het werk te gaan

Trek je handschoenen maar aan, want nu gaan we echt beginnen. Bevestig de Dremel 8260 met de juiste frees op het profielfreeshulpstuk. Draai dit goed aan, zodat je zeker weet dat het vastzit. Het handige is dat je door de transparante basisplaat met meer precisie en zicht kunt frezen. 

Zorg dat je nu met de Dremel 8260 langs de getekende lijn gaat. Op die manier kun je een inkeping maken in het plankje. 

#3. Schuren van de randjes

Werk de gleuf en de randen netjes af door er met het opschuurbandje langs te gaan. Hiermee zorg je ervoor dat het goed is afgewerkt en het er netjes uitziet. 


#4. Aftekenen van het bovenste plankje

Als het goed is, heb je nu het onderste plankje klaar. Tijd om aan de slag te gaan met de bovenkant. Hier ga je de sieraden straks daadwerkelijk aanhangen! Maak met een geodriehoek of liniaal de lijnen die je straks gaat uitsnijden. Zorg hierbij dat je dezelfde hoeveelheid ruimte tussen de lijnen hebt. 

#5. Uitsnijden van de lijnen

Bevestig nu de multifunctionele freesset en de multifunctionele frees (561) op je Dremel multitool en zorg dat je precies over de lijnen gaat die je hebt getekend.


#6. Verven van de plank

Tijd voor wat kleur. Verf nu het bovenste plankje in een kleur die jij mooi vindt!

#7. Maak een figuurtje

Wij vonden het leuk om een mooie bloem te maken, maar kies een figuurtje waar jij vrolijk van wordt. Een leuk ideetje is om dit bijvoorbeeld speciaal voor iemand te maken en haar of zijn naam erin te schrijven. Op die manier maak je echt een gepersonaliseerd, uniek cadeau. 

Overtrek de potloodlijnen met je Dremel multitool en een graveerfrees zodat je een mooie gravure krijgt op het hout.

#8. Finishing touch

Voeg nu de lijm toe in de inkeping en plaats het bovenste plankje (als deze goed droog is) hierin. Laat dit ook weer eventjes drogen en daarna is jouw sieradenrekje helemaal klaar om te gebruiken. 

Eindresultaat

Yes, dit is dan het resultaat! Echt een blikvanger in huis. Je kunt het mooi neerzetten in je slaapkamer, maar ook op een dressoir in de woonkamer staat het leuk. Kies dus een mooi plekje in huis waar het rekje mooi tot zijn recht zal komen. 

Wil jij het resultaat in een video zien? Bekijk deze hieronder! Heel veel succes met het maken van jouw sieradenrekje. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De nieuwste woonaccessoires van Rivièra Maison

Hi you! Leuk dat je deze blog weer leest. We willen je...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *