Color is power!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Je bent je hele huis opnieuw aan het inrichten en probeert zoveel mogelijk sfeer te creëren. Maar het lukt je eigenlijk niet helemaal… Je hebt overal leuke snuisterijtjes staan, maar toch blijft het kil. Waar kan dit aan liggen? Heb je al gedacht aan het schilderen van de muur? Een leuk kleurtje op de muur doet namelijk echt heel veel! Wil je wat tips over schilderen en ben je benieuwd naar ons nieuwe kleurtje? Lees dan gerust verder! 

Jouw kleur!

Een mooie kleur op de muur zorgt voor veel meer sfeer in jouw woonkamer, keuken, slaapkamer enz. Het leuke aan je muur schilderen is dat de kleur die jij uitkiest, ook echt iets over jou zegt. Ben je altijd erg rustig en relaxed? Dan kiezen mensen vaak voor zachte kleuren. Denk aan beige, grijs, maar ook lichtroze en lichtblauw. Ben je zelf erg enthousiast en spontaan? Dan kiezen mensen sneller voor felle vrolijke kleuren zoals, oranje, turquoise maar ook paars of geel. Je kan dan ook met elke kleur een andere effect toevoegen aan jouw kamer. Wil je een échte eyecatcher? Ga volledig out of your comfort zone en pak een felle kleur zoals geel! Meer toe aan warmte en gezelligheid? Dan is bijvoorbeeld donkergroen de perfecte kleur voor jouw! 

How to paint?

Voorbereiding

Het schilderen van muren is niet erg moeilijk. Maar toch kan er meer fout gaan dan je denkt. Daarom moet je altijd ervoor zorgen dat andere delen die niet geschilderd mogen, goed bedekt of afgeplakt zijn. Vergeet dus niet een stuk plastic voor de grond en afplak tape voor bijvoorbeeld de plinten te halen. Knoeien is nu geen mogelijkheid meer! 

Verven

Wanneer je gaat verven is het het makkelijkst om in de hoeken en aan de randen te beginnen met een kwast. Voor een groot oppervlak is het slim om een roller te kopen. Dit gaat namelijk een stuk sneller! Maar je wil natuurlijk niet gelijk uitschieten dus die kwast is wel slim! Heb je niet heel dekkende verf? Zorg er dan voor dat je niet kris kras alle kanten op gaat schilderen. Strepen zie je namelijk soms nog wanneer de verf is opgedroogd. Dat wil niet! Ben je niet helemaal tevreden met de dekking? Geeft niks! Laat het een dag of twee drogen en begin aan de tweede laag! 

De puntjes op de i

Het kan soms gebeuren dat het met het afplakken niet helemaal goed is gegaan. Dan kan er dus wat verf op de grond zijn gekomen. Dit is geen ramp! Terpentine is dan namelijk je beste vriend! Pak een oude tod doe er wat terpentine op en het is weer weg. Let er wel op dat terpentine op het oppervlak gebruikt mag worden, het is namelijk erg agressief! 

Graham & Brown 

Voor ons kantoor zochten we een moderne maar rustgevende kleur die ons kantoor net iets zou opfleuren. Zo kwamen we al snel op de site van Graham & Brown die deze fantastisch mooie donkerblauwe kleur had. 

Het is de Terrazzo matte muurverf. Echt een aanrader! Het is een diepblauwe kleur en zorgt voor veel sfeer. Bovendien is het een van de donkerste kleuren in de collectie van Graham & Brown. 

Een keuze maken was wel lastig aangezien ze wel meer dan 400 verschillende kleuren hebben! Echt keuze genoeg! Heb je nu nog geen idee welke kleur jij nu in jouw woonkamer wil? Op de site kun je kiezen voor aanbevolen verf voor jouw slaapkamer, woonkamer, keuken enz. Super handig! De verf is ook van goede kwaliteit en dekt erg goed. Weet je niet hoeveel je nodig hebt? Zij helpen je! Vul de afmetingen in en voilà! 

Ben je wat wijzer geworden? Ik hoop het wel! Ben je benieuwd naar alle andere kleuren van Graham & Brown, of ben je misschien helemaal weg van deze mooie blauwe kleur? Klik dan hier en ontdek meer!  

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De mooiste badkamermeubel trends voor 2020!

Een momentje voor jezelf is erg fijn en vooral in de badkamer...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *