Terug van weggeweest: de old-school letterbak (DIY-tip!)

Inspiratie tijd: 2 minuten

Iedereen kent h’m wel: de letterbak. Inmiddels is die te vinden in veel verschillende soorten en maten, maar ook de old-school letterbak is terug van weggeweest. In de jaren ’70 had bijna iedereen er een aan de muur, toch is die bijna 50 jaar later weer hartstikke hip, handig én stijlvol om in huis te hebben!

Waar de letterbakken nu vooral worden gebruikt als wanddecoratie, werden de letterbakken vroeger gebruikt in drukkerijen. De drukkers gebruikten deze om hun letters in te bewaren, vandaar ook de naam. Vanwege de verschillende vakjes voor de drukker natuurlijk ideaal. Maar ook voor in huis een hartstikke fijn item. Het biedt de perfecte mogelijkheid om jouw favoriete spulletjes uit te stallen. Bovendien kun je de letterbak voor een klein prijsje op de kop tikken, en opknappen zoals jij leuk vindt. Ik vertel je hoe!

1. Ga op zoek

De old-school letterbakken zijn eigenlijk overal wel te vinden. Als je een rommelmarkt afstruint kom je er altijd wel ééntje tegen. Ook in kringloopwinkels loop je ze in verschillende soorten en maten tegen het lijf. Op Marktplaats worden er ook heel, heel veel aangeboden.

Wil jij op zoek naar een letterbak? Vraag het dan eerst eens aan een tante, opa, oma of ander familielid. Wellicht staat er wel eentje te verstoffen op zolder…

2. Knap h’m op

Misschien is jouw letterbak al helemaal jouw smaak, maar als dat niet zo is kun je h’m ook zelf een opknapbeurtje geven. Een schuurbeurt of een likje verf kan al wonderen doen. Zelf heb ik zoals je kunt zien op de foto’s verschillende vakjes een ander kleurtje gegeven. Het okergeel voegde ik toe omdat ik die kleur nu in huis heb, maar als dat over een tijdje verandert kan ik de gekleurde vakjes makkelijk overschilderen. Houd je liever van een printje? Je kunt de wand ook een behangetje geven. Alles is mogelijk!

3. Stylen maar

Om de letterbak helemaal af te maken, kun je de letterbak vullen met mooie spulletjes. Misschien wel met een mooi aandenken van je laatste vakantie, of met fotootjes en quotes die je kunt inplakken met een leuke washi-tape. Niets is te gek!

Geïnspireerd? Ga aan de slag! Je zult er namelijk nog lang plezier van hebben. Laat me in een reactie weten wat je vindt van deze blog (ook als je vragen hebt natuurlijk!), ik ben benieuwd naar het resultaat!

 

Let’s DIY, succes!

Maud

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De mooiste eettafels

De eettafel, hoe belangrijk is dit meubelstuk in een huis? Je gebruikt...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *