Meer tijd voor jezelf: begin aan Diamond painting

Inspiratie tijd: 3 minuten

Ben je op zoek naar een nieuwe hobby? Probeer dan eens diamond painting! Diamond painting is een leuke creatieve bezigheid waarbij je je eigen kunstwerk kunt maken met de mooiste stenen. Ben je zelf niet zo creatief, maar een vriendin, broer of kennis wel? Dan is diamond painting het perfecte cadeau! Wil je meer weten? Lees dan mee!

Wat is diamond painting?

Diamond painting is niet alleen vermaak, maar ook een echte bezigheid. Daarom is het verstandig om vooraf te lezen hoe je aan je kunstwerk moet beginnen. Want hoe werkt diamond painting nou eigenlijk, waar begin je precies op het canvas en wat heb je nodig?

Laten we eerst eens kijken naar wat het precies is. Een diamond painting is een canvas waarop kleine steentjes worden bevestigd. Deze steentjes, en dus diamantjes, zijn met hun verschillende kleuren als ware de kwast van het doek. 

Ben jij nu een echte dierenvriend, een natuurliefhebber, of gek op planten en bloemen? Dan kun je het canvas kiezen dat het beste bij jou past! Happy painting heeft een ruim aanbod in diamond painting thema’s. Zo kun je  bijvoorbeeld gaan voor een diamond painting met bloemen! Je hoeft je dus zeker geen zorgen te maken, dat er niets bij zit wat jij leuk vindt! 

Als je kijkt naar het canvas doek, zie je de jouw uitgekozen afbeelding. Verder staan er letters, cijfers en symbolen. Deze geven aan waar jij een bepaalde steen moet plakken. Door deze allemaal op de juiste plek vast te lijmen, creëer je jouw eigen prachtige kunstwerk!

Zelf aan de slag!

Om goed te beginnen met diamond painting is het handig om je eerst dus even in te lezen. Het vergt namelijk wel even wat tijd! Je kunt het jezelf makkelijker maken door een diamond painting box aan te schaffen. Hier zit namelijk alles in wat je nodig hebt. Hierbij moet je denken aan een diamond painting pen, pincet, wax, steentjes, doek, bakje en natuurlijk een canvas! Check wel eerst even of je alle benodigdheden hebt! 

Nu je alles gecheckt hebt, kun je eindelijk aan de slag! Hieronder lees je een makkelijk stappenplan om goed te beginnen! 

  1. Zorg ervoor dat je kiest voor een ruime ondergrond waar je ongestoord te werk kunt gaan. Een tip: kies voor een plek waar je je canvas niet hoeft op te ruimen. Dan kun je het gewoon laten liggen en verder gaan wanneer jij wilt! 
  2. Wees voorzichtig met het materiaal. Dat is misschien eigenlijk wel vanzelfsprekend, maar toch wel erg van belang. Wees georganiseerd zodat je niets kwijt raakt. Zo kun je bijvoorbeeld de steentjes ordenen in verschillende bakjes. 
  3. Voordat je begint aan je kunstwerk, is het handig dat je het plastic eraf haalt. Let op! Verwijder niet meer dan de ruimte die je nodig hebt om je steentjes te plaatsen. 
  4. Pak vervolgens de pen. Doop het puntje in de wax en druk deze vervolgens op het ronde gedeelte van het steentje.
  5. Heb je een steentje op de pen gekregen? Super! Dan is het nu tijd om het steentje op het canvas te plaatsen. Denk er wel aan om het steentje op de juiste plek te plaatsen! 😉 

Handige accessoires

Wil jij goed te werk gaan bij het maken van een diamond painting kunstwerk? Bekijk dan eens online wat voor handige accessoires er allemaal zijn. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden! Een standaard voor je canvas zou bijvoorbeeld al helpen. Of misschien een soort placemat waardoor alles netjes blijft liggen? Een bakje waarin je al je tools kunt opbergen is natuurlijk ook niet te missen! 

Hoe berg ik de steentjes op?

Diamond painting bestaat dus uit super veel steentjes. Deze steentjes moet je wel allemaal kwijt kunnen. Zeker als je ze wilt ordenen is het handig om een bakje te kiezen met meerdere vakken. Zo kun je alles goed op kleur ordenen. Ideaal om alles netjes in op te bergen dus!

Ben jij ook helemaal enthousiast geworden over Diamond Painting? Let’s be creative together! 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Trend: Water & Design

Blauw in huis: we love it! We zien de kleur blauw steeds...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *