Macramé op z’n best

Inspiratie tijd: 3 minuten

Macramé is toch wel een van de trends van dit seizoen. Wie heeft er nu niet al een mooie hanger aan de muur hangen? Macramé is eigenlijk best ‘ouderwets’. Macramé is een vorm van knopen waardoor er een bepaald patroon ontstaat. Er zijn 2 basisknopen, de platte en de ronde variant. Je kunt deze knopen goed zien in vele ontwerpen.

Zelf kun je ook aan de slag met touw, hoe leuk is het om zelf een hanger te maken? In een paar stappen laat ik je zien hoe je zo’n trendy hanger maakt.
Heb je geen zin om creatief te zijn? Er zijn ook vele winkels en online shops die verschillende items verkopen. Ga ook eens voor wat minder standaard. Een wandkleed met verschillende kleuren bijvoorbeeld of een mega grote versie ..

bosiko.com
bosiko.com

Aan de slag!

Wat heb je nodig:

  • Jute touw ongeveer 20 m
  • Eén houten staaf van zo’n 30 cm (bouwmarkt)
  • Een schaar

Knip nu eerst 8 strengen van 2 m touw. Hang de houten staaf op aan de muur, vouw een streng touw in tweeën en haal hem achter de stok door. De lus haal je vervolgens om de stok heen en trek dan de uiteinden door het lusje heen. Trek dit dit goed aan! Doe dit bij alle 8 strengen, houd een afstand van zo’n 1,5 centimeter.

Oke, nu gaan we knopen, neem de eerste twee setjes strengen, dit zijn in totaal 4 draden. Pak de 2 middelste samen met de twee buitenste maak je 2 keer in een platte knoop, over de middelste heen (zie foto).

dawanda.com
dawanda.com

Oke, nu gaan we knopen, neem de eerste twee setjes strengen, dit zijn in totaal 4 draden. Pak de 2 middelste samen met de twee buitenste maak je 2 keer in een platte knoop, over de middelste heen (zie foto).

dawanda.com
dawanda.com

Doe dit bij alle setjes en je krijgt nu 4 setjes als het goed is, probeer wel gelijkmatig te knopen voor het mooiste resultaat. Op naar de tweede rij, neem de 3e en 4e strengen van links in de linkerhand, de 5e en 6e in de rechter en maak dezelfde knoop met touw 3 en 6, ongeveer 3 centimeter lager. Herhaal dit met de vier middelste strengen en de 3e en 4e en de 5e en 6e snoer van rechts. Snap je hem nog? Bekijk de foto even goed.

dawanda.com
dawanda.com

De derde rij maak je als volgt, begin links 3 cm onder elke knoop, knoop je een nieuwe knoop naast elkaar met 4 strengen. Herhaal dit totdat alle strengen op dezelfde hoogte hangen.

Nu is het een kwestie van herhalen tot je onderaan bent.

Nu herhaal de stappen totdat je dit aantal knooppunten per rij hebt gekoppeld:
1. Rij: 4 2. Rij: 3 3. Rij: 4 4. Rij: 3 5. Rij: 4 6. Rij: 3 7. Rij: 4 8. Rij: 3 9. Rij: 2 10.Rij: 1

dawanda.com
dawanda.com

En voila, je hanger! Er zijn ontzettend veel handleidingen te vinden op het internet. Dit is nog een redelijk simpele variant dus speur het internet maar eens af, succes!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

WIN een wereld poster van Prints & Posters! [GESLOTEN]

Jullie hebben het misschien al wel voorbij zien komen bij Furnlovers of...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *