Drie originele DIY-ideeën met canvas

Inspiratie tijd: 2 minuten

Zoek je nog iets decoratiefs voor die ene kale muur in je woon- of slaapkamer? Ga voor canvas! Je kunt hier natuurlijk een foto op laten drukken; altijd uniek (je gebruikt tenslotte je eigen foto) en in een handomdraai te bestellen. Maar heb je zin in om zelf creatief aan de slag te gaan, dan biedt een canvas doek nog veel meer mogelijkheden. Wij hebben drie originele DIY’s voor je op een rijtje gezet.

Confetti

Deze DIY is een typisch voorbeeld van: kleine moeite, groots effect. Met confetti tover je je canvas doek zo om in een feestelijk kunstwerk waar je blij van wordt. Je neemt een leeg doek (eventueel beschilderd met een kleur naar keuze), lijm, en confetti die qua stijl en kleuren bij jouw interieur past. Breng nu met de lijm de vormen aan die straks met confetti bedekt moeten worden. Teken bijvoorbeeld een hart, schrijf een naam, of kies voor een uitlopend patroon. Van het laatste vind je in deze tutorial een goed voorbeeld. Vervolgens strooi je de confetti over het doek heen en laat je de overtollige confetti eraf glijden. Klaar!

855464870c221173843bebda8012a303
Bron

String art

Net als met confetti, kun je met zogenoemde ‘string art’ allerlei vormen creëren. Hiervoor heb je twee opties: je kunt de draad om spijkertjes wikkelen, of gaatjes maken en daar de draad doorheen halen. Vaak is het handig om de gewenste vorm eerst uit papier te knippen, deze op het canvas te bevestigen met tape, en hier dan de spijkertjes omheen te plaatsen of de gaatjes omheen te prikken. Maak op deze manier bijvoorbeeld een landkaart, een beer of dit doodshoofd.

7b32e721532b3d410ec6c11dfa9b0729
Bron

Sterrenhemel

Een canvas doek is met verf vrij gemakkelijk om te toveren tot een kleine sterrenhemel (zie o.a. deze YouTube-tutorial). Maar het wordt allemaal nog een stukje spectaculairder als je echte lichtjes in je creatie verwerkt. Als basis neem je een neutraal canvas doek, dat je zwart maakt met acrylverf. Neem daarna een afbeelding van de sterrenhemel als voorbeeld en schilder deze na met witte verf (en eventueel ook andere kleuren). In de geschilderde sterren kun je vervolgens kleine kerstlichtjes plaatsen. Een compleet stappenplan lees je op deze pagina.

51c61f490ec26aaf15c6f00ce3576f0f
Bron

Andere wanddecoratie-DIY’s op Furnlovers: een macraméhanger en een theedoek-muurhanger.

 

 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Tips voor het kopen van het juiste bed of boxspring

Bedden, boxsprings… Zoveel keuze! Daarom wil ik je in deze blog graag...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *