Let’s meet: prachtig Deens merk PP Møbler

Inspiratie tijd: 2 minuten

Als er iets is waar we gek op zijn, is het wel het ontdekken van nieuwe interieurmerken. Zo kom je toch weer in aanraking met nieuwe inspiratie, meubels en trends. Vandaag willen we je meer vertellen over het Deense merk PP Møbler. Lees je mee?

 

Eerst meer over het merk…

Graag vertel ik je eerst wat meer over het ontstaan van merk PP Møbler. Dit merk is opgericht in 1953, door de gebroeders Petersen. Wat het merk al snel kenmerkte was het gebruik van en hun liefde voor hout. Door de jaren heen ontstonden veel samenwerkingen, waaronder met Hans J. Wegner. Eén ding valt gelijk op aan de meubels van PP Møbler en dat is het oog voor design, de kwaliteit en het vakmanschap. Zo is er de iconische ‘The Chair’ wat door veel mensen zeer geliefd is. Dat begrijpen we maar al te goed. Het is echt een eyecatcher en een design waar je nog lang niet op bent uitgekeken.  

 

The Chair

Deze stoel is een ontwerp van Hans J. Wegner en is sinds de jaren 50 al een symbool voor modern, Deens design. De combinatie van de houtbewerking, functionaliteit en de mooie stijl maakt dat het in veel interieurstijlen past en dat het een all timer is. Een ontwerp dat altijd kan! 

Tien jaar na het lanceren van The Chair werd de stoel geselecteerd voor het eerste presidentiële debat op televisie tussen John F. Kennedy en Richard Nixon. Een mooie gebeurtenis, wat ervoor zorgde dat de naam ‘The Chair’ werd in plaats van de oorspronkelijke naam ‘Round Chair’. 

Wat maakt The Chair zo uniek? Het is een lichte, houten stoel waarbij aan elk detail aandacht is besteed. De open rugleuning zorgt voor openheid en geeft het een ruimtelijk gevoel. Erg mooi voor aan de eettafel! Bekijk PP Møbler Chair bij MisterDesign!

 

Nog meer van PP Møbler

Daarnaast zijn er nog meer prachtige meubels van PP Møbler, allemaal gespot bij MisterDesign! Neem bijvoorbeeld de De PP Møbler Peacock stoel. Ook dat is echt een prachtige stoel die in elk interieur kan schitteren! 

Wil je meer over PP Møbler zien en lezen? Dat kan! Neem vooral eens een kijkje bij MisterDesign voor meer inspiratie.

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een hemeltje in de kinderkamer

We zien het tegenwoordig steeds meer en ik vind het echt superleuk...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *