Design eettafels: onze favorieten op een rij (mét leuke actie)

Inspiratie tijd: 3 minuten

Toe aan weer nieuwe inspiratie? Wil je jouw interieur een boost geven? Het is weer tijd om onze favorieten met jullie te delen en in deze blog gaat het speciaal over design eettafels. De eettafel kan gewoon niet ontbreken in een interieur. Steeds vaker is het dé centrale plek van een huis. Om te eten, te borrelen of misschien zelfs te werken. Er is ontzettend veel keuze voor design eettafels, dus dat maakt het er niet gemakkelijker op. Ik ben benieuwd welke tafel jouw favoriet is… Kijk je mee? 

Design

Een design meubelstuk is echt een pronkstuk voor het interieur, vind ik. Je kunt ervoor kiezen om je gehele interieur in deze stijl aan te kleden, door bijvoorbeeld gebruik te maken van strakke lijnen, minimalistische woonaccessoires en rustige kleuren. Maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld alleen een design eettafel. Persoonlijk vind ik het heel gaaf als een design meubelstuk wordt gecombineerd met vintage en industriële elementen, bijvoorbeeld een stoere brickwall. En, het belangrijkste: less is more. Dat geldt ook voor eettafels. Ik laat de favorieten aan jullie zien.

Less is more

Zoals ik net al zei: less is more…! Deze tafel laat dat goed zien. Het is de New Order  tafel van het merk HAY. Het merk HAY maakt duurzame kwaliteitsmeubelen die ook nog eens betaalbaar zijn. Ideaal dus. Hierdoor heb je echt een pareltje in huis. Veel mensen denken dat design onbetaalbaar is, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Wat ik zo mooi vind aan deze tafel zijn de slanke poten en de strakke uitstraling. Zoals je op de onderstaande foto ziet kun je het zowel als groot bureau gebruiken, als een eettafel.

Ronde vormen

Het is trouwens een misvatting dat alleen rechte, scherpe lijnen passen bij design meubels. Kijk bijvoorbeeld naar de onderstaande eettafel: de Tulip eettafel van Knoll Studio. Deze eettafel  is een klassiek ontwerp van Eero Saarinen. Ik vind de tafel echt een prachtige uitstraling hebben en wat ook extra bijzonder is, is dat de tafel maar één poot heeft die uitloopt tot een ronde voet.

Bijzondere vormgeving

Ook deze eettafel mag niet ontbreken in dit lijstje! De Functionals Lloyd tafel heeft een bijzondere vormgeving. Hier vind ik ook weer de tafelpoten erg mooi én het heeft een stoere uitstraling.

Nog meer inspiratie?

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor eettafels? Bij MisterDesign hebben ze momenteel een hele leuke actie. Wanneer je een eettafel boven €1000,- aanschaft, krijg je een tegoedbon van €150,-. Hoe leuk! 😉 En wil je daarnaast ook nog andere meubels zien, bijvoorbeeld design eettafels, design banken, design stoelen… Je vindt het allemaal – en nog veel meer – bij MisterDesign. Ik zou dus zeker eventjes een kijkje nemen.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met MisterDesign. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Oktober, dé woonmaand!

Hallo oktober, dé woonmaand voor iedereen! Elk jaar komen verschillende kleurenexperts van Flexa...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *