Geef je woonkamer een andere look!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Soms heb je gewoon zin in een hele andere inrichting. Wanneer je al een tijdje dezelfde meubels, kleuren en materialen in huis hebt kan dat een beetje saai worden. Tijd om het op te frissen! In deze blog lees je hoe je jouw interieur door middel van kleine en grotere aanpassingen vernieuwender kunt maken.

Verschillende stijlen

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar welke stijl jij in huis hebt. Wil je deze stijl behouden of ga je een keer voor iets anders dan ‘normaal’. Tegenwoordig zien we veel scandinavische en landelijke inrichtingen, maar ook mogen we urban modern niet vergeten. Deze stijl is upcoming en hier gaan we nog veel van zien. Het is een mix van verschillende interieurstijlen en heeft stoere, minimalistische elementen. Daarnaast zie je ook een retro/vintage touch erin terugkomen. Het heeft dus van alles!

De basis

Zorg dat je eerst de basis gaat aanpakken in je woonkamer. Kijk naar de grotere meubels, zoals een bank, kast en een eettafel. Kies hierbij voor neutrale kleuren in plaats van drukke tinten en prints. Op deze manier raak je hier niet zo snel op uitgekeken en blijft de basis staan. Accessoires kun je natuurlijk wel in leuke kleuren en prints doen, die zijn namelijk makkelijker te vervangen. 

Een fijne bank

Wanneer je een bank gaat uitkiezen moet je op een aantal dingen letten. De afmeting, zitcomfort, kleur, hoogte en ga zo maar door. Zorg dus voordat je een bank gaat kiezen dat je goed weet wat je zoekt. Belangrijk is dat de bank niet zo licht is als wit, maar ook niet zo donker is als zwart. Grijs is daarom perfect! Het staat mooi en past bij veel verschillende stijlen! Deze prachtige Vigo hoekbank kwam ik tegen bij Hoogenboezem. Het is een sfeervolle bank met fijn zitcomfort. Ik was direct verkocht! 

Dressoir

De landelijke stijl is erg populair en we zien daarom veel natuurlijke elementen, zoals hout in huis. Dit mooie dressoir van XOOON is een goed voorbeeld hiervan. Het past perfect in een modern, scandinavisch en dus ook in een landelijk interieur. Er is genoeg opbergplek in de kast en ook plek op de kast om jouw mooiste items te showen

Eettafel

Bij een eettafel kijk je goed naar de ruimte in je keuken/woonkamer. Heb jij plek voor een grote tafel? Doen! Wanneer je familie of vrienden op bezoek krijgt is er altijd genoeg plek en daarnaast staat een grote eettafel ook erg mooi. Zet er bijvoorbeeld een mooie bos bloemen op en een aantal kaarsen. Maak het helemaal af met gezellige accessoires én natuurlijk de juiste stoelen. Deze tafel van Henders & Hazel is met verschillende stijlen te combineren en dat maakt het zo tof. 

Maak het af met accessoires

Met accessoires kun je echt een geheel maken van je interieur. Zorg dat je per seizoen de juiste kleuren gebruikt. Ga nu bijvoorbeeld voor kleuren zoals, Bruin of oranje. Maak het ook sfeervol door gebruik te maken van wollen plaids en kussens. Hoe knusser hoe beter, het is tenslotte herfst! Dus kruip in de avond lekker op de bank met een deken en een kop thee. Creëer zelf het herfstgevoel in huis.  

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze blog! Ga jij ook aan de slag om jouw interieur een nieuwe look te geven? Laat het ons weten in de reacties. Liefs.

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Wat te doen na een inbraak?

Het zal je maar overkomen of misschien is het jou al eens...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *