Een warme uitstraling én warme voeten!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor: vloerverwarming. Met name in nieuwbouwhuizen wordt er veel gekozen voor vloerverwarming. Heerlijk warm aan je voeten. Nu nog een warme uitstraling door een mooi vloerkleed toe te voegen! Maar… wist je dat niet alle vloerkleden geschikt zijn voor vloeren met vloerverwarming? Ik heb gelukkig een mooie oplossing gevonden en deel er graag meer over! Lees je mee?          

Gemaakt van natuurlijke materialen

De meest voorkomende vloerkleden zijn gemaakt van synthetische materialen en raken snel beschadigd op vloerverwarming. Hierdoor kunnen er bijvoorbeeld plastic deeltjes in zitten. Deze worden heet door de vloerverwarming en kunnen dan gaan smelten. Het gevolg hiervan is dat er vlekken en viezigheid kunnen ontstaan op jouw vloer, die je er niet makkelijk meer af krijgt.

Gelukkig geldt dit niet voor alle kleden! De oplossing hiervoor is een tapijt gemaakt van natuurlijke materialen, denk aan bijvoorbeeld wol, katoen, bamboe en ga zo maar door. Bij Brokking vloerkleden vind je allerlei vloerkleden die 100% geschikt zijn voor vloerverwarming!  

Brokking vloerkleden

Al sinds 1971 houdt Brokking zich gepassioneerd bezig met het verkopen van vloerkleden. Ze zijn vooral gespecialiseerd in handgemaakte tapijten. Dit kunnen zowel handgeweven als handgeknoopte tapijten zijn. Alle vloerkleden worden rechtstreeks geïmporteerd uit de bekende knoop landen, zoals India en Pakistan. 

Care & Fair

Brokking vloerkleden vindt het erg belangrijk, dat bij het maken tot verkopen van de kleden iedereen gelijk behandeld wordt. Zo heeft het bedrijf ook op elk kleed het Care & Fair logo staan. Care & Fair is een organisatie die zich bezighoudt met de leefomstandigheden en toekomstmogelijkheden van tapijtknopers en hun gezin. Zij bestrijden illegale kinderarbeid en houden vaak arbeidsinspecties in de bekende knoop landen. Zo weet je dus zeker dat jij een eerlijk kleed in huis haalt!

Bij mij thuis

Toen ik zelf op zoek was naar een nieuw tapijt, geschikt voor mijn verwarmde vloer, kwam ik uit op dit mooie neutrale Pearl Shadow Forest vloerkleed. In dit vloerkleed zitten allerlei prachtige kleuren die een echte natuur vibe afgeven! Het kleed matcht perfect bij de bank en de tafeltjes, vind je niet? 😉

  

   

Wanneer je een vloerkleed in jouw woonkamer, keuken of slaapkamer hebt liggen, is er wel eens kans op verschuivingen. De perfecte oplossing hiervoor is een anti-slip ondertapijt. Dit is een ondertapijt wat ongeveer even groot is als het gewone tapijt. Door dit eronder te plaatsen blijft het tapijt op zijn plek. Ben je benieuwd naar hoe dit in z’n werk gaat? Kijk dan hier naar de instructievideo!  

Hoe te onderhouden? 

Wollen vloerkleden zijn vaak erg gemakkelijk te onderhouden. Wanneer je deze kleden nieuw koopt, kan het zijn dat er wat draden vanaf komen. Dit is helemaal niet erg! De draden kun je gewoon afknippen. Bij het scheren van het wol kan er namelijk soms iets over het hoofd gezien worden. Het wordt immers allemaal met de hand gemaakt. De tapijten kunnen schoongemaakt worden met een stofzuiger. Tip: ga hier dan wel met de vlakke kant overheen. 

Voor hardnekkige vlekken heeft Brokking nog wat handige tips op de site staan. 🙂 

Ben je net zo enthousiast over deze prachtige tapijten als ik? Ga een keer naar de winkel en voel, zie en ervaar het verhaal achter het tapijt! 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Inspiratie voor… nachtkastjes!

Vanaf het begin dat we in ons huidige huis wonen, hebben we...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *