6 tips voor een warm & gezellig interieur

Inspiratie tijd: 3 minuten

Kan jij ook niet wachten op de heerlijke winteravonden? Gezellig op de bank onder een dekentje, ik hou ervan! Ik krijg al helemaal zin om mijn interieur gezellig te maken, maar hierbij is een goede balans erg belangrijk. In deze blog geef ik je daarom 6 tips die wellicht goed van pas kunnen komen! Let’s begin.

Tip #1 Warme kleuren

Maak gebruik van warme kleuren. Denk hierbij aan rood, roze of paars. Deze kleuren geven een warm en gezellig gevoel, precies wat je dus graag wilt creëren. Je kunt bijvoorbeeld een muur verven in één van deze kleuren en als je het wat kleiner wilt aanpakken voeg je een aantal accessoires toe. Deze zijn makkelijker om te ruilen dan een muur die je hebt geverfd ;-). 

Tip #2 Maak gebruik van hout

Door hout toe te voegen in jouw interieur krijg je al snel een warm gevoel. De warme kleuren worden geassocieerd met rust en comfort en geven een natuurlijke look. Daarnaast heb je veel verschillende soorten hout. Denk hierbij aan zacht hout of juist wat grover hout. Kijk goed naar wat het beste past in jouw huis.

Tip #3 Geuren

Geuren zijn erg belangrijk en wij associëren geuren vaak met een gebeurtenis/periode. Haal bijvoorbeeld een lekkere geurkaars of geurstokjes in huis die jou doen denken aan een knus, gezellig huis. Persoonlijk hou ik enorm van een kaneel geur. Dit doet mij direct denken aan de winter.

Tip #4 Fijne zitmeubelen

Een fijne, mooie bank of een goede fauteuil zorgt er zeker voor dat je interieur warm en gezellig kan worden. Denk ook aan het materiaal van de bank of fauteuil. Kies bijvoorbeeld voor een zachte stof zoals, velvet of katoen. Dit biedt ook extra comfort! In mijn zoektocht naar meubels kwam ik terecht bij So Home. Ik zag deze onderstaande bank en ik was verkocht! 

Tip #5 Verlichting

Om een huis gezellig te maken is het handig om te kiezen voor zacht sfeerlicht. Overdag heb je lichtinval van buiten en heb je geen fel licht nodig. Kies daarom voor een mooie vloerlamp die je bijvoorbeeld bij je bank kunt neerzetten. Zo heb je in de avond een knus plekje. 

Tip #6 Kies een vloerkleed

Last but not least… een vloerkleed! Om het helemaal af te maken is een vloerkleed essentieel. Het oogt een stuk gezelliger, maar ook aan je voeten voelt het prettig. Dit prachtige kleed heeft warme tinten, maar is ook licht. Dé perfecte combinatie.

So Home

Al deze mooie meubels kwam ik dus tegen bij So Home. Je kunt alle meubels goed met elkaar combineren en op die manier kun je dus een heel nieuw interieur samenstellen. Zó leuk! Wil je meer inspiratie over deze webshop? Volg So Home op Instagram. Daar delen zij genoeg sfeerfoto’s en inspiratie! 😉 

Krijg jij ook zo’n zin om jouw interieur helemaal gezellig in te richten? Ik in ieder geval wel! Wil je meer mooie producten zien van So Home? Neem dan een kijkje op de site. Liefs!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Ervaar luxe in huis

De badkamer. De plek waar je even helemaal tot jezelf kunt komen....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *