Welke meubels kies je voor de babykamer?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Het inrichten van de babykamer kan soms best lastig zijn. Je wil wel lang plezier hebben van de meubels, misschien wil je het nog een keer gebruiken en wil je het ook kunnen gebruiken als je kind geen baby meer is. Maar waar let je dan op? In deze blog vertel ik je daar meer over! 

Kleuren 

Als je begint met het inrichten van de babykamer, is het belangrijk dat je voor jezelf kiest welke kleuren je wil terug laten komen in de kamer. Hou je het allemaal wit en wil je het meer kleur geven door middel van accessoires? Ga je voor een typische blauwe jongenskamer of roze meisjeskamer? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. In deze blog laat ik je een stoere jongenskamer zien, maar het is zeker geen ‘typische’ jongenskamer. Zo is er qua kleur gekozen voor een groene kleur. Dit is niet per definitie voor een jongen. Als je hier een meisjeskamer van wil maken, kan je het goed combineren met roze bijvoorbeeld. Kortom: kleur vormt de basis waarmee je verder aan de slag kunt. 

Meubels

Het kiezen van meubels.. Tja, waar begin je dan? Mijn tip is om de meubels neutraal te houden. Op deze manier heb je er nog lang plezier van, want je bent er niet 1 2 3 op uitgekeken. Bij Petite Amélie kwamen we de Étoile serie tegen. Dit is een driedelige set voor de babykamer en is verkrijgbaar in wit of grijs. 

De set bestaat uit een ledikant (120 x 60 cm), een commode en een kinderkledingkast. Wat extra fijn is aan alle laden en deuren, is dat deze zelfsluitend zijn én een soft-close rails hebben. Extra veilig dus voor de kleine vingertjes! 😉 

Ledikant

Voor een ledikant is het goed om te kijken of je er lang mee kan, dus dat je de bodem ook naar beneden kan zetten zodra jouw zoon of dochter groter is. Bij dit bed kan je de lattenbodem instellen op drie verschillende hoogtes. Dus je kindje kan hierin slapen tot ongeveer 6 jaar (het is natuurlijk afhankelijk van wat jij als ouder wil. ;-)).

Commode

De commode is voor iedereen ook weer een persoonlijke keuze. Ik zou aanraden om te kiezen voor brede lades, zodat je voldoende opbergruimte hebt. Door het te combineren met een bladvergroter heb je extra veel ruimte om jouw kleintje te verschonen. Daarnaast zorgt de bladvergroter er ook voor dat er een opstaande rand ontstaat en dit is weer extra veilig! 

Kledingkast

Kleertjes, schoenen en alle andere baby-/kinderspullen moeten natuurlijk wel goed opgeborgen kunnen worden. Kies voor een handige, overzichtelijke kledingkast, zodat je alle spullen netjes kunt opruimen. En ook dit meubel kun je eindeloos combineren in zowel een baby-, kinder- of tienerkamer. 

Accessoires

In de babykamer mogen leuke accessoires natuurlijk niet ontbreken. Denk aan een heerlijk zacht deken, knuffeltje… en ga zo maar door. Bij Petite Amélie vind je genoeg voor de babykamer. Op deze manier kun je in één keer de hele babykamer shoppen en stylen! En, extra handig: wil je nou niet alle meubels van dezelfde serie? De verschillende series van Petite Amélie kun je ook erg goed met elkaar combineren. 

Hoe heb jij de babykamer ingericht? Of ben je nog op zoek naar de perfecte meubels, accessoires en kleuren? Neem dan zeker een kijkje bij Petite Amélie! Liefs. 

 

 

 


 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Plant power!

Als er iemand was die nog geen vetplant in leven kon houden,...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *