Maak je eigen boekenbak

Inspiratie tijd: 3 minuten

Wij vinden het altijd superleuk om zelf aan de slag te gaan met toffe projecten, zoals do it yourselfs. Nu hadden we het idee om eens specifiek aan de slag te gaan met doe-het-zelfprojecten voor kinderen. Iets leuks voor in de kinderkamer of een spelletje bijvoorbeeld. Tijd om ideeën te bedenken! 

Ik dremel het! 

Een tijdje geleden hebben we samen met Dremel al eens drie DIY projecten uitgevoerd, namelijk gericht op home office. Dit keer is het tijd om aan de slag te gaan voor de kids. Met het gereedschap van Dremel kun je prachtige, innovatieve, doe-het-zelfprojecten uitvoeren. Wist je dat je op deze manier ook bepaalde materialen kunt hergebruiken in een DIY project? Of heb je nog een mooie kruk staan, maar wil je deze upgraden? Go for it! Wie weet staat het weer superleuk in de kinderkamer ;-). 

“Bij Dremel houden we ervan makers over de hele wereld die hun talent en passie delen en ons gereedschap gebruiken met elkaar in contact te brengen.”

Wat is nou leuker dan iets voor je eigen kind te maken? Ga ook aan de slag met het Dremel gereedschap en ontdek hoeveel jij zelf kunt! Er zijn namelijk ontzettend veel mogelijkheden. Graag vertellen we jullie meer over onze ideeën en na deze blog volgen nog twee andere inspiratie blogs met weer nieuwe DIY projecten. Hou onze website dus vooral even in de gaten! 

Hoe maak je een boekenbak?

Door de jaren heen verzamel je een hoop leesboeken voor je kind(eren) – erg leuk, maar wel fijn als je het leuk kunt opbergen. Daarom kregen we het idee om een boekenbak te maken. Op deze manier kunnen kinderen zelf een boekje pakken en lezen. We hebben ervoor gekozen om wieltjes te plaatsen onder de boekenbak, zodat het makkelijk overal naartoe kan worden gerold. 

Wat deze DIY extra bijzonder en leuk maakt is dat je zelf een woord kunt graveren in de boekenbak. Wij hebben gekozen voor het woord ‘books’, maar je kunt bijvoorbeeld ook de naam van je zoon of dochter erop graveren. 

Gereedschap

Benodigdheden

  • Houten planken
  • Vier wielen  
  • Verf
  • Deuvels
  • Hamer 
  • Potlood 
  • Lijm

Ook aan de slag met het maken van een boekenbak? Bekijk hier de video! 

Over het gereedschap van Dremel

Ik kan me voorstellen dat je alvast iets meer te weten wil komen van het gereedschap dat wij hebben gebruikt voor deze, maar ook voor de andere DIY’s. Een tool die wij erg fijn vinden en te gebruiken is in veel gevallen, is de Multitool 4250. Hiermee kun je echt zoveel! En, dat is voor DIY-projecten erg handig. Snijden, boren, slijpen, schuren, polijsten en graveren met de 45 meegeleverde hoogwaardige Dremel accessoires. Met de multifunctionele snijgeleider (565) en lijn- en cirkelfrees (678) kun je erg precies te werk gaan en heb je ontzettend veel zekerheid als het gaat om het bewerken van hout. 

Een ander gereedschap die we hebben gebruikt is de VersaTip. Deze 6-in-1 soldeerbout is op butagas én is snoerloos. Ideaal voor solderen, smelten, heet snijden, krimpen, houtbranden (pyrografie) en verf verwijderen. Hierover zie je meer in de tweede DIY! 

Ben je benieuwd naar de andere producten van Dremel? Neem dan zeker eens een kijkje op hun website

Wil je de andere DIY’s bekijken? Klik hier voor DIY 2 (boter, kaas en eieren) en hier voor DIY 3 (vlaggenlijn). 

Ga jij ook aan de slag met een DIY? Wij zijn benieuwd! 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een mooie koffiecorner in je interieur

Ik kan niet zonder koffie – heerlijk om mee op te staan,...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *