Wooninspiratie na de vakantie: kleur!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Kom jij altijd terug van vakantie met wooninspiratie? Ik wel! Vakantie is heerlijk. Even ontsnappen uit de hectiek van het dagelijks leven. Zelf doe ik dat het liefste met mijn gezin en in een andere omgeving. Deze keer bekeken we een kant van Frankrijk die wij nog niet eerder zagen. De Atlantische Kust, om precies te zijn Aquitaine. Wat is het daar prachtig! Eén plaats in het bijzonder zorgde voor kleurrijke wooninspiratie: Ile d’Oléron.

Wooninspiratie Ile d’Oléron

Ile d’Oleron

Na Corsica is Ile d’Oleron het grootse Franse eiland. Bouwvallige oesterhuisjes zijn hier omgetoverd tot ateliers voor lokale kunstenaars. Een rondje lopen staat garant voor vrolijke inspiratie. Stel je voor dat je door een stad loopt met bontgekleurde huisjes en uitingen van creativiteit om je heen. Je krijgt direct zin kleur toe te passen in je interieur. Maar hoe? Mogelijkheden genoeg!

Zelf de straatlampen worden “aangekleed” in Ile d’Oléron

Kleurrijke accessoires

De makkelijkste optie om deze wooninspiratie toe te passen is het vervangen van accessoires door kleurrijke varianten. Kussens, kleden, vazen, dienbladen en kandelaars. Noem maar op. Accessoires in heldere kleuren en leuke prints zijn volop verkrijgbaar. Kies je voor een mix van kleuren of een statement kleur? It’s up to you!

Is dit niet genoeg om jouw wooninspiratie vorm te geven?

Jouw wooninspiratie breng je op jouw manier in praktijk. Wil je verder gaan dan het opfleuren van de bank met wat kussens? Vervang de bank dan door een felgekleurd exemplaar. Duurder om te realiseren dan het vervangen van accessoires, maar wat een impact op je interieur! Kan je interieur een extra stoel of tafel gebruiken? Perfect! Dat is een uitgelezen mogelijkheid voor kleur te gaan. Is er een meubelstuk aan opfrissing toe? Schilderen of voorzien van een hoes is makkelijk zelf te doen. Alles kan! Denk eens aan je muren! Kies een kleur die bij je past en ga aan de slag! Behang heb je in de meest uiteenlopende soorten. Een mooie vakantiefoto wordt een geweldig fotobehang. Hoe laat jij je wooninspiratie aan iedereen zien?

Ook bij Loods 5: Color!

Inspiratie opdoen; Online en offline.

Thuisgekomen bleek ik niet de enige die kleur als wooninspiratie meenam van vakantie. De IKEA-gids lag op tafel en wat zie je op de kaft? Kleur! Instagram en Pinterest bieden mooie voorbeelden van kleurgebruik. Bij verschillende interieur gerelateerde accounts komt kleur naar voren. Voer in de zoekbalk van Furnlovers eens het woord kleur in. Dan vind je alle blogs over dit onderwerp in één overzicht. Daar word je blij van!

Welke wooninspiratie heb jij meegenomen van vakantie?

Comments

comments

More from Wendy Duchain

Interieur inspiratie; Binnenkijken bij Ankie en Edwin

Interieur inspiratie kun je op veel manieren opdoen. Zelf haal ik veel...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *