Wandlampen: wat zijn de trends?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Sfeerverlichting in een huis vind ik erg belangrijk. Het geeft een ruimte toch een unieke uitstraling en, zoals de naam het al zegt, meer sfeer. Onmisbaar wat mij betreft én vooral nu het ‘s avonds steeds sneller donker gaat worden is het belangrijk dat je het gezellig kunt maken. Maar wat zijn nou eigenlijk de trends op het gebied van lampen? In deze blog kijken we specifiek naar de trends omtrent wandlampen! 

Een huis zonder sfeerverlichting straalt gelijk minder warmte, gezelligheid en huiselijkheid uit. Het is belangrijk om te kiezen voor verschillende soorten verlichting op diverse plekken. Kijk eens goed rond in bijvoorbeeld de woonkamer. Waar mis je verlichting? Wat vind je er bijvoorbeeld te donker uit zien? Dit zijn de plekken die vaak geschikt zijn voor wandlampen! Onlangs kwam ik namelijk in aanraking met Lampen24, waar ik veel unieke wandlampen tegenkwam. Prachtige designs, verschillende ontwerpen en een groot assortiment. Genoeg keuze dus! En, met hun grote aanbod qua verlichting vind je naast wandlampen ook nog vele andere verlichting van diverse merken. Denk bijvoorbeeld aan tafellampen, staande lampen, plafondlampen en meer.Laten we eens kijken naar de huidige trends én de mooie wandlampen van Lampen24.

LED verlichting

Een belangrijke trend is dat men steeds vaker kiest voor LED verlichting. Dit is namelijk een stuk zuiniger en geeft een mooi vol licht. Bovendien worden LED lampen niet warm, dus dat is ook een voordeel. 

Welke stijl wandlampen? 

Als het gaat om de stijl van wandlampen is er veel mogelijk. Een trend hierin is dat we veel de industriële stijl terug zien komen. Een stoere metalen lamp is nog steeds zeer geliefd. En, dat snap ik maar al te goed! 😉 Industriële wandlampen geven namelijk direct een unieke vibe en uitstraling aan bijvoorbeeld de woonkamer. 

Andere interieurstijlen die we veel zien zijn bijvoorbeeld de vintage interieurstijl of de klassieke interieurstijl. Het liefst kiezen we nog altijd voor een strak design als het gaat om wandlampen. Hieronder zie je bijvoorbeeld een handige wandlamp voor boven een schilderij, poster of foto. Het past perfect bij de vintage look door de antiek messing uitstraling.

Handig voor de kinderkamer

Een andere trend die we veel zien is dat wandlampen worden geplaatst in de kinderkamer. Handig voor de wand bij een stapelbed/hoogslaper! Voor veel kinderen is het fijn als ze een lamp makkelijk kunnen aanzetten door middel van de schakelaar. Hierbij kun je kiezen voor unieke designs! Zo heb je een lamp die perfect past bij de kinderkamer. Love it.

Ga voor tijdloos

Als laatste wil ik nog een handige tip meegeven: kies voor een tijdloos design. Op deze manier heb je lang plezier van de wandlamp en ben je er nog lang niet op uitgekeken! Ga voor materialen die je bijvoorbeeld al in huis hebt of waar je voorkeur in eerste instantie naar uitgaat. Bovendien kun je de wandlamp zo nog eens op een andere plek hangen. Extra handig. 😉 

Wat is jouw favoriete stijl als het gaat om wandlampen? Ik ben benieuwd! 

Comments

comments

Tags from the story
,
Written By
More from Furnlovers

Rotan in het interieur

Super hip en milieuvriendelijk: rotan. Ik ben verliefd op deze trend en...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *