Waar moet je op letten bij het kiezen van een autoverzekering?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Voordat je een autoverzekering gaat afsluiten is het belangrijk dat je met een aantal dingen rekening houdt. Het is natuurlijk van belang dat je kijkt naar wat er bij jou en jouw auto past. Ik denk dat iedereen wel een autoverzekering wilt. In deze blog vertel ik je een aantal belangrijke dingen die je moet weten voordat je een autoverzekering afsluit.

Kies een passende dekking

In Nederland is het verplicht om een WA-dekking af te sluiten. Met deze dekking vergoedt je de schade die jij aan andere veroorzaakt. Helaas vergoed het niet de schade die jij zelf aan jouw auto veroorzaakt. In deze dekking zijn vandalisme en diefstal ook niet meeverzekerd. Voor die dingen moet je een weer een aparte verzekering afsluiten. Let dus goed op wat er wel en niet inbegrepen zit bij jouw autoverzekering. Bij de auto wordt vaak voor een allrisk dekking gekozen, omdat dit namelijk alles dekt aan de auto.

Je schadevrije jaren

Wanneer je voor het eerst je eigen auto koopt betaal je vaak veel premie. Dit is anders dan bij iemand die al jaren een auto rijdt. Voor elk jaar dat je schadevrij rijdt, krijg je schadevrije jaren. Als je veel van deze jaren opbouwt betaal je ook minder premie. Er is ook een mogelijkheid om een no-claimbeschermer af te sluiten. Dit houdt in dat als je schade rijdt dat je schadevrije jaren er niet op achteruit gaan. Let wel op! Dit is alleen als er schuldschade is.

Het eigen risico

Een eigen risico betekent dat je alle schade tot aan het eigen risico bedrag zelf moet betalen. Je eigen risico hangt ervan af hoeveel premie je betaalt. Bij de meeste verzekeraars betaal je een eigen risico van €150,00. Wanneer je korting wilt op je premie kun je ervoor kiezen om het eigen risico te verhogen.  

Overstappen.nl

Op de site van Overstappen.nl krijg je alle hulp voor het kiezen van de juiste en passende autoverzekering. Nieuwsgierig? Neem dan eens een kijkje!

Wat vind jij belangrijk bij het afsluiten van een auto verzekering? Liefs, Romee.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Overstappen.nl. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Tags from the story
Written By
More from Furnlovers

Laat je huis niet onbewaakt achter tijdens de vakantie

Je kent ongetwijfeld de beveiliging van de Britse koningin, met die rode...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *