Tips om ruimte te besparen

Inspiratie tijd: 3 minuten

Soms verlang je naar iets meer ruimte in huis… Herken je ‘t probleem? De hele woonkamer is bedekt met schoenen, tassen en van alles. Op dat moment weet je niet waar je het allemaal kwijt moet. Persoonlijk houd ik ervan dat spullen een eigen plek hebben. Dat je precies weet waar wat hoort. In deze blog ga ik je een aantal handige tips geven om ruimte in huis te besparen én laat ik je meubels zien die hier geschikt voor zijn! Lees je mee?

#1. Ruim op

Opruimen is niet mijn favoriete klus, maar wel altijd fijn als het gedaan is. Zet je favoriete muziek aan, pak wat te drinken en ga eens grondig door het huis. Gooi alles weg je niet meer gebruikt en bewaar alleen de belangrijke dingen. De spullen die je hebt overgehouden leg je op zolder in een opbergdoos. Tadaaa, opgeruimd staat netjes!

#2. Aan de muur

Je kunt vaak meer aan de muur ophangen dan je denkt. Aan de kapstok in de hal kun je bijvoorbeeld ook best wel wat tassen ophangen. Of wat dacht je bijvoorbeeld van pannen in de keuken? Misschien mis je wat opbergruimte en dat kun je zo dus eenvoudig oplossen.

#3. Bergkasten

Deze kennen we allemaal wel: een Bergkast. Mijn tip is om te investeren in een goede, mooie en kwalitatieve kast waar je lang plezier van hebt. Je wilt er genoeg spullen in kunnen opbergen, dus kies een kast die hoog en diep genoeg is. Hieronder zie je een goed voorbeeld. Je kunt er zelfs nog accessoires op zetten zoals foto’s en/of beeldjes. Dit maakt je huis direct een stuk sfeervoller. Denk hierbij wel aan dat het niet te vol raakt.

#4. Uitschuiftafels

Mis je soms wat zitplekken aan de eettafel, vooral als je met vrienden en familie bent? Kies dan voor een uitschuiftafel. Ik heb op die manier ruimte bespaard en heb toch een grote tafel als er bezoek komt. Win-win! 😉

#5. Salontafels

Ook een salontafel kan erg veel ruimte besparen. Denk bijvoorbeeld aan de rondslingerende leesbladen, de afstandsbediening of een iPad. Het is vaak lastig om deze een vaste plek te geven, omdat je deze voorwerpen vaak gebruikt. Mijn tip is daarom: zorg voor een salontafel met voldoende opbergruimte! Zo kun je de spullen makkelijk opbergen en pakken als je ze nodig hebt.

#6. Boekenkast

Je ziet vaak de standaard boekenkasten die teveel ruimte innemen in bijvoorbeeld de woonkamer. Misschien heb jij thuis zo’n kast en vind je dat zonde van de ruimte. Nu zag ik een hele mooie boekenkast die niet zo massaal is en die ook nog eens een unieke vorm heeft! Je hebt negen plankjes waarop je genoeg boeken kwijt kan. Wellicht is dit voor jou dé perfecte oplossing.

Mijn favoriete opbergmogelijkheid is toch wel de mooie kast! Love it. Ben je nieuwsgierig geworden naar meer van Henders & Hazel? Neem dan vooral een kijkje op de site! Liefs, Larissa.

 

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Henders & Hazel. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.   

 

Comments

comments

Tags from the story
, ,
More from Larissa Enderink

Een zomers gevoel in huis creëren

Helaas is de vakantie voorbij en moeten de festivals en gezellige avonden...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *