Sparen of beleggen?

Inspiratie tijd: 2 minuten

We herkennen het allemaal wel… als je ouder wordt ga je serieuzer nadenken over bepaalde zaken, zoals grotere investeringen, sparen/beleggen etc. Dit is een lastige kwestie! Sparen geeft bijvoorbeeld meer zekerheid en met beleggen heb je kans op hogere rendementen, maar zitten wel risico’s aan vast. 

Verschil tussen sparen en beleggen

Allereerst leg ik je graag het verschil uit! Het verschil tussen beleggen en sparen is het risico en rendement. Wanneer je gaat beleggen (investeren) heb je net iets meer risico dan wanneer je gaat sparen. Hierbij heb je wel dat de rendementen hoger zijn dan met sparen. Dus kies jij voor zekerheid of durf jij een sprong in het ‘diepe’ te nemen? Vaak is sparen ook voor een korter termijn dan bij beleggen. Kijk dus goed naar wat jouw toekomstvisie is. 

Waar beleggen?

Wanneer jij de keuze hebt gemaakt om te beleggen, dan is de volgende stap om je goed te verdiepen in het besteden van je geld. Ik kan mij namelijk voorstellen dat je hier voorzichtig mee wil zijn en daarom help ik jou graag op weg! 

Bitvavo

Misschien heb je hier wel eens van gehoord… Bitvavo. Sinds 2017 is een Nederlands bedrijf gestart met cryptocurrency exchange genaamd Bitvavo. Dit is momenteel een van de snelst groeiende exchanges in Nederland. Het is een ideaal platform als jij nog niet zo bekend hiermee bent. Bitvavo staat namelijk bekend om de eenvoud en gemak! Hierdoor is het zowel voor ervaren als beginners interessant.

Binance

Ook is Binance een optie! Zij beschikken over het grootste aanbod aan handel opties, cryptovaluta, tokens etc. Binance is uitgegroeid tot de grootste crypto exchange met ruim 25 miljoen gebruikers. Het fijne aan Binance is dat zij werken aan de ontwikkeling van een eigen verdeeld financieel systeem. Daarnaast beschikken zij onder meer over een eigen blockchain, eigen stablecoins en een launchpad voor startups. Let wel op! Want hieraan zijn wel risico’s verbonden. De exchange werkt over het algemeen ongereguleerd, zonder licenties etc en hierdoor is het belangrijk om altijd te starten met een gereguleerde exchange in Nederland! 

Iets voor mij?

Ik kan mij voorstellen dat je na het lezen van deze blog denkt: “Daar wil ik meer over weten”. En dat kan! Wellicht heb jij nog veel vragen over beleggen. Neem daarom eens een kijkje op internet en ga op zoek naar een video of cursus hierover. Op die manier leer je er snel meer over. 

Kies jij voor safe en ga jij sparen? Of toch liever die sprong in het diepe en begin jij met beleggen? Heel veel succes!

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

Verbouwing komt in zicht!

Waaa 2017! Het jaar waarin wij beginnen met de verbouwing van de...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *