Pak het zelf aan! 

Inspiratie tijd: 3 minuten

Ken je dat gevoel? Je loopt terug naar huis vanaf de supermarkt of misschien na een lange werkdag. Je staat voor je huis. Iets voelt niet meer helemaal als thuis. Misschien komt het door de kozijnen, of misschien vind je de kleuren van de stenen opeens niet meer mooi? Wil je mogelijk gaan verbouwen of schilderen? Misschien wil jij zelf wel de handen uit de mouwen steken en heb je twee rechterhanden. Dat kan ook! In deze blog geef ik je graag wat tips over de musts wanneer je zelf buiten gaat verbouwen! Ben je benieuwd? Lees lekker verder! 

 

#Tip 1: werkkleding en schoenen

Als je gaat verbouwen gaat eigen veiligheid voor. Voor je eigen veiligheid zijn goede werkschoenen en kleding erg belangrijk. Schoenen met stalen neuzen worden dan vooral aangeraden. Stel: je laat een keer iets vallen, dan heeft jouw voet nergens last van! Als werkkleding kun je het beste oude kleren aan doen die vies mogen worden. Je wilt natuurlijk geen vlekken op je goede kleren! Sta je buiten? Misschien op een steiger? Vergeet dan niet om een dikke jas aan te doen. Hoe hoger je staat, hoe kouder het wordt! Een helm is ook handig, mocht je op de een of andere manier vallen dan is dat wel zo veilig! Wanneer je iets gaat doen waarbij stof vrijkomt, zoals schuren bijvoorbeeld, dan zijn een veiligheidsbril en een mondmasker ook geen slecht idee. 😉 

 

#Tip 2: een stevige steiger

Ga je werken aan het dak? Of de kozijnen? Dan heb je wel een steiger nodig. Het liefst natuurlijk ook een stevige! Met Custers steigers zit je zeker goed! Custers rolsteigers zijn super gemakkelijk door de onderliggende wielen. Naast dat ze dus mobiel zijn, zijn ze ook super gemakkelijk op te bouwen! Je hebt keuze uit verschillende hoogtes en maten. Je vindt dus altijd een steiger die bij jou past! 

                                                                             

 

#Tip 3: gereedschap 

Zonder gereedschap zal er weinig gebeuren. Met alleen je handige skills en twee rechterhanden kom je niet ver genoeg! Het hangt natuurlijk wel af van de klus die je doet, wat je aan gereedschap nodig hebt. Hieronder som ik een aantal kleine gereedschap bundels op die misschien wel bij jouw klus passen:

 

  1. Basis gereedschap: hamer, schroevendraaier, zaag, tang, steeksleutels en een mes. 
  2. Meetgereedschap: rolmaat, waterpas en een lasermeter. 
  3. Elektrisch gereedschap: boormachine, schroefmachine, zaagmachine en een elektrische schuurmachine. 

 

Al deze spullen met je meedragen zorgt ook gauw voor volle handen! Een gereedschapsgordel is hiervoor ideaal! Nu kun je alles in één keer meenemen. 

                                                                          

 

#Tip 4: verlengsnoer

Wanneer je aan de slag gaat met al dat elektrische gereedschap, heb je natuurlijk wel een verlengsnoer nodig! Zorg dat je wel een veilig verlengsnoer of een kabelhaspel hebt, die voldoende belast mogen worden! Wanneer je die kabelhaspel toch hebt staan, vergeet dan de radio niet naar buiten te nemen! Als je dan toch bezig bent kun je maar net zo goed van een lekker muziekje genieten! 

Ben je er al klaar voor? Steek je handen uit je mouwen, en ga aan de slag! Heb je nog niet alles? Mis je misschien die steiger nog? Kijk snel naar de Custers rolsteigers!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De voordelen van zacht water in huis

“Zacht water”? Wat bedoel je daarmee? Denk je misschien. Dat leg ik...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *