Opbergtips: zó hou je het overzichtelijk 

Inspiratie tijd: 2 minuten

Misschien heb je er soms ook last van… voordat je het weet is jouw werkplek, slaapkamer of woonkamer een rommeltje. Overal liggen papieren, kleren of andere spullen. Dit zorgt voor veel onrust en daarnaast ziet het er ook niet netjes uit. Maar hoe zorg je ervoor dat je alles goed en functioneel opruimt? En wat doe je met dierbare papieren? In deze blog vertel ik je er meer over. Lees je ook mee? Let’s go! 

Haal spullen van de grond af 

Om meer rust te creëren, is mijn tip om spullen van de grond te halen. Hierdoor oogt het ruimtelijker en straalt een kamer rust uit. Wanneer er overal iets op de grond ligt, in combinatie met meubels en accessoires, kan het al snel te veel worden bij elkaar. 

Benut je kastruimte

Vaak zie ik dat men kastruimte niet voldoende benut. Door bijvoorbeeld bakken te gebruiken en daar de spullen in op te bergen, kan je veel meer uit de beschikbare opbergruimte halen. Heb je veel papierwerk? Kies dan voor ordners of rapportmappen. Of je het nou nodig hebt voor werk of school, het is fijn om alles netjes op te bergen. En, hoe leuk is het om bepaalde rapporten of diploma’s netjes op te bergen in een mooie rapportmap. Ik kwam in aanraking met Bellea en bij hen zijn er erg veel mogelijkheden voor het op maat maken van een rapportmap voor een specifieke onderwijsinstelling. Zo is het helemaal in de eigen stijl bedrukt. Via de webshop kunnen er ook kleinere oplages van standaard ringbanden en mappen worden besteld. Echt een aanrader om dus een kijkje te gaan nemen.

Clean desk policy

Werk jij momenteel nog veel thuis? Of alweer op kantoor? Zorg er in ieder geval voor dat je jouw werkdag altijd kunt beginnen op een schone en opgeruimde werkplek. Een clean desk policy houdt in dat je niets meer laat liggen op je bureau. Dus geen stapels papieren, notitie boeken, pennen, etc. Zo kun je geordend met jouw werkdag starten, met natuurlijk een heerlijke kop koffie of thee! 😉 Net benoemde ik al even de rapportmappen en ordners, maar bij Bellea vind je bijvoorbeeld ook doosjes, doosbinders, tabbladen…. maar ook voor een handige diploma map kun je bij hen terecht. Ideaal! 

Bewaar bijzondere momenten goed! 

Een diploma, een dierbare foto… je wil dit wel goed en netjes bewaren. Het zou zonde zijn als het kwijt raakt of beschadigd. Neem dus zeker eens een kijkje bij Bellea voor de mogelijkheden. Ik ben benieuwd waar jij voor gaat! Zet jouw rapport- of diploma map vervolgens op een plank of berg het op in de kast en kijk er af en toe eens naar! Je mag trots op jezelf zijn wat je hebt bereikt. 😉 Liefs! 

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

Column van Irene | Kappers en koffietentjes

Kappers en koffietentjes. Die vullen in mijn woonplaats de lege panden wel...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *