Mag het lichtje aan?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Vroeg donker en Sinterklaas die weer in ons land is.. Bij ons thuis vinden onze kinderen het rond deze tijd van het jaar niet prettig om alleen naar boven en/of naar bed te gaan. Het is spannend en vaak voelen ze zich toch niet zo prettig in het duister op hun kamertje. ‘Wat als er een spook onder mijn bed of in de kast zit?’ en ‘Die trui daar over de stoel, die vind ik eng!’ Waarop steevast de vraag komt; ‘Mag het lichtje aan?’

Klinkt dit herkenbaar? Dan heb ik een tip voor jullie, het nachtlampje. Dit kleine hulpmiddel zorgt ervoor dat monsters toch niet bestaan en dat je kleintje toch lekker kan slapen en voor die fantasierijke, kleine koppies net dat beetje extra geborgenheid geeft.

Een nachtlamp hoeft tegenwoordig helemaal niet meer oubollig te zijn, er zijn zoveel leuke varianten op de markt en daarom heb ik er een paar voor jullie uitgelicht.


Credits: Mimi’Lou

Wat een leuk nachtlicht voor de kinderkamer blijft zijn de lichtboxen. Deze boxen werken op batterijen, dus leveren niet direct brandgevaar op wanneer ze de hele nacht aan staan. Het leuke van de lichtbox is, dat je er persoonlijke teksten in kunt zetten of een stoere of lieve quote die van toepassing is op je kind.


Credits: A Little Lovely Company

Ook ideaal als nachtlicht zijn kleine sfeerlampjes. Deze zijn er in diverse varianten; hertjes, ijsjes, maantjes, sprookjes, wolkjes, bootjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze zijn er! Voordeel van deze lampjes zijn – wederom – dat ze op batterijtjes werken sommigen hebben zelfs een ingebouwde functie, waardoor ie zelf uitgaat na een x-aantal minuten-, ze er heel lief uitzien en ze vaak een heel zacht licht geven. Dat laatste is erg fijn, want als ze ‘s nachts wakker worden is het fijn dat het licht niet te fel is, zodat ze ook gauw weer inslapen.


Credits: @_s.an__

Er zijn ook nachtlampjes te verkrijgen die een muziekje afspelen, een sterrenhemel op het plafond projecteren ( dit is met name voor baby’s heel interessant om naar te kijken ), of ook als knuffel te gebruiken zijn. Allemaal extra’s die je kind nog meer geborgenheid geven.


Credits: A Little Lovely Company

Vindt je dat de nachtlampjes toch teveel stroom verbruiken of heeft jouw kind het lampje alleen nodig om in slaap te vallen? Dan zijn nachtlampjes met een lichtsensor perfect. Zij kennen, net als met een buitenlamp, het verschil tussen donker en licht en weten hierdoor of ze moeten branden of niet. Ideaal!

Dat jouw kinderen soms bang zijn in het donker is helemaal niet erg. Het is normaal gedrag bij kinderen en gaat op langere termijn ook vanzelf weer over. Nachtlampjes hebben een kalmerend effect op kinderen, een aankoop die absoluut te overwegen is!

Liefs, Sandra


 

 

Comments

comments

More from Sandra Witjes

Mag het lichtje aan?

Vroeg donker en Sinterklaas die weer in ons land is.. Bij ons thuis...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *