Landelijk inrichten

Inspiratie tijd: 2 minuten

Je huis inrichten blijft een lastig, maar leuk iets! Ga je verhuizen, ben je net verhuisd of wil je een landelijke inrichting creëren? Lees dan gezellig mee, want in deze blog lees je wat de kenmerken zijn van een landelijke stijl en geven we een aantal tips hoe je deze stijl in jouw huis kan toepassen.

Kenmerken van een landelijke stijl

Als ik denk aan de landelijke stijl dan moet ik gelijk denken aan gezelligheid, knus en een huiselijke sfeer. Een landelijke stijl heeft een doorleefde look en het voelt gelijk als thuis. Persoonlijk spreekt mij dit erg aan in een huis. Je ziet vaak grote meubels, zoals kasten, banken en salontafels staan in een landelijk interieur, maar een mooie fauteuil mag ook zeker niet ontbreken! Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van zachte kleuren. Kies daarom bijvoorbeeld voor gebroken wit en nude tinten in plaats van felle kleuren.

Rustige basis

Ik zei het net al: hou het rustig met de kleuren in huis. Bij een landelijke stijl wil je de natuur naar voren halen. Begin dan bijvoorbeeld met een houten vloer. Zo creëer je een rustige basis met een sfeervolle uitstraling. Dit geld ook voor de meubels! Kies voor de mooiste landelijke meubels in een aardtint en ga daarnaast voor accessoires in een kleur bijvoorbeeld. De kleuren die goed passen bij een landelijke stijl zijn: beige, gebroken wit en grijs.

Natuurlijke materialen

In een landelijk interieur staat de natuur voorop. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen haal je de landelijke stijl helemaal in huis. Kies voor producten die gemaakt zijn van linnen, hout, bamboe of jute. Het is helemaal tof als je ook een stenen of houten muur hebt! Maar heb je dat niet? Geen probleem, kies dan voor behang met een stenen of houten print erop. Zo krijg je wel de natuurlijke, landelijke feeling! Ideaal, toch?!

Creëer een leefkeuken

Gezelligheid is erg belangrijk bij een landelijke stijl en wat is er leuker dan met de familie borrelen, eten en kletsen in de keuken? Maak daarom een leefkeuken door een lange, houten tafel te plaatsen waar iedereen aan kan zitten. Ideaal ook als er bijvoorbeeld bezoek komt, dan heb je genoeg ruimte!

Ik ben helemaal weg van de landelijke stijl! Jij ook? Liefs, Larissa.

Comments

comments

Tags from the story
More from Larissa Enderink

De nieuwste behang trends

Printjes, egaal of juist ertussenin. Er zijn zoveel soorten behang, maar wat...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *