Lampentrends

Inspiratie tijd: 3 minuten

De dagen worden korter, de avonden eerder donker. Lekker de lichtjes en kaarsen aan. Ik vind dit een heerlijke tijd. De donkere dagen voor kerst worden ze wel eens genoemd, maar kijk eens naar de kleuren buiten. Wat is er leuker om in de avond een mooie lamp aan te kunnen doen?

Wat zijn eigenlijk de nieuwste lampentrends voor dit najaar?  Ik was op de VTwonen & Design woonbeurs en keek mijn ogen uit. Wat een prachtige lampen om te zien. Mijn conclusie was, eigenlijk kan alles wel. Wat eruit sprong voor mij waren de lampen in kleur, transparantie en eigenzinnigheid.

Voor mij zijn dit de opvallendste nieuwste trends voor verlichting:

De lamp van glas

De transparantie van glas is prachtig. Deze foto zegt genoeg. Een mooie warme kleur glas waardoor glas niet afstandelijk wordt maar ontzettend mooi warm licht geeft. Door ook meerdere lampen bij elkaar te hangen krijg je een speels effect en is het een moderne kroonluchter geworden. Deze lampen zijn van Bulbs by Eve. Je kunt deze lampen o.a kopen bij De Toren Interieurs.

 

Kleur, kleur en nog eens kleur

Je kunt er niet om heen dit najaar en winter. Kleur in het interieur, in zijn prachtigste vormen en stoffen. Waaronder deze mooie lamp van Bloomingville. Bloomingville heeft meerdere lampen gemaakt in de velvet trend en deze zijn allemaal prachtig te combineren in een kleurrijk interieur. Of maak een statement met zo’n lamp en vul het aan met bijpassende accessoires.

Vintage en duurzaam

Vintage en duurzaam kunnen niet ontbreken in de trends. En dit is een blijvende trend. Het zou eigenlijk geen trend moeten heten maar een basis voor het interieur. Als interieurstylist let ik hier ook altijd goed op. En duurzaam hoeft niet automatisch duur te zijn. Hier een initiatief van www.tolhuijs.nl waar een onderdeel van een lasmachine wordt gebruikt en opnieuw gebruikt als basis voor deze prachtige lamp.

 

Of anders deze Vintage lamp. Prachtig in een aardetint. Past helemaal bij de warme kleuren voor dit najaar. Deze lamp is een uniek exemplaar, en dat maakt een interieur uniek en persoonlijk. Deze lamp is te koop bij www.vintagefever.nl waar je nog meer vintage lampen kunt vinden.

De natuurlijke lamp

De natuurlijke lamp in het materiaal rotan en webbing loopt van de zomer zo door in het najaar. Rotan en webbing zijn ook prachtig te combineren met de kleuren in warme tinten maar ook zeker in Scandinavisch of boho interieur. Deze zwarte hang lamp is van HK living. Daarnaast de wandlampen van Good Mojo.

 

Liefs Irene

@noordenzoet

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Op naar een nieuw hoofdstuk

Verbouwen. Er komt zo ontzettend veel bij kijken. Het is niet alleen...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *