Katoen vs. TENCEL™

Inspiratie tijd: 3 minuten

Beddengoed… je gebruikt het elke dag! Een goede en optimale nachtrust is heel belangrijk. Hiervoor is fijn beddengoed essentieel. In deze blog vertellen wij jou meer over het perfecte beddengoed. Allereerst, welke materialen zijn er en waar kies je voor? Ik wil je graag meer vertellen over de verschillen tussen katoen en TENCEL™ . Al eerder schreven wij over Coco & Cici – en op hun producten ben ik echt verliefd. Lees je mee? Let’s start! 

Het verschil tussen katoen en TENCEL™

De meeste mensen hebben beddengoed van katoen. Waarom eigenlijk? Zoals je misschien al weet ademt katoen niet optimaal. Daarnaast is het ook niet zo vochtabsorberend. Maar wat is dan een beter alternatief? Heb je ooit gehoord van TENCEL™? Deze stof vind ik fijner dan katoen. Het materiaal is namelijk erg zacht, ademend en het reguleert je temperatuur. Dus je hebt het nooit meer te warm of te koud in bed. Daarnaast is het heel vochtabsorberend, het neemt tot wel 50% meer vocht op dan katoen! TENCEL™ is niet alleen heerlijk om onder te slapen, maar het is ook nog eens eerlijk en eco-vriendelijk. Kortom: jouw slaapcomfort wordt verhoogd en je zult dieper en fijner slapen.  

Credits: @Interiorbylin

Duurzaamheid

Maar hoe wordt TENCEL™ geproduceerd? Ik vertel je er graag meer over. TENCEL™ is afkomstig van eucalyptusbomen. Deze bomen hebben een veel duurzamer bestaan dan planten waar katoen van wordt gemaakt. Daarnaast gebruiken Eucalyptusbomen 80% minder water dan katoenplanten. Het eucalyptushout wordt verwerkt, klein gemaakt en gedroogd tot het verwerkt kan worden. Erg belangrijk is dat er, dankzij het zogenaamde ‘’Closed Loop Systeem’’ een productieproces ontwikkeld is die nauwelijks belastend is voor het milieu, wat TENCEL™ een van de meest duurzame stoffen ter wereld maakt. En bij het bleken van TENCEL™ wordt geen chloor gebruikt, ideaal!

De voordelen van TENCEL™

Er zijn een paar verschillende voordelen waarom je het beste kunt kiezen voor TENCEL: 

  • Het is 100% natuurlijk plantaardig;
  • Het ademt erg goed;
  • Goed vochtabsorberend;
  • Erg sterk materiaal;
  • Antibacterieel;
  • Ideaal bij gevoelige huid, huisstofmijt of allergie;
  • Warm in de winter, koel in de zomer;
  • Helpt bij een betere nachtrust;
  • Makkelijk schoon te maken;
  • Het ruikt lang lekker en fris. 

Dat is al een heel rijtje met voordelen. En, eigenlijk horen en lezen we alleen maar dat wanneer iemand overgaat op TENCEL™, zij niet meer terug willen. 😉 

Tijd voor inspiratie…

Zoals ik al zei is de collectie van Coco & Cici volledig van TENCEL™ gemaakt. Van dekbedovertrekken tot kussenslopen. En, allemaal in verschillende kleuren en maten natuurlijk. Voornamelijk in pasteltinten die rust en kalmte uitstralen in je slaapkamer en ook nog eens makkelijk te combineren zijn! Daarnaast kan je alle hoeslakens en kussenslopen los kopen, dus je kan lekker mixen en matchen met kleuren. 

Na een nachtje onder TENCEL™ beddengoed te hebben geslapen wil je nooit meer iets anders. 

Credits: @wonenop1

Ervaar het zelf! Bekijk de website voor meer.

Comments

comments

Tags from the story
,
Written By
More from Furnlovers

Dé plek voor tweedehands meubels en accessoires: Reliving

Volgende maand gaan we verhuizen en daarom hebben we gekeken naar welke...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *