Jouw rieten dak verzekerd

Inspiratie tijd: 3 minuten

Eindelijk is het dan zover, je woont in jouw droomhuis. Een oude boerderij of juist een moderne villa. Als finishing touch heb je dat sfeervolle rieten dak, wat jouw huis tot in de (dak)puntjes afmaakt. Prachtig! Je wil er zeker weten nog van verzekerd zijn dat je er jarenlang plezier van hebt en dat niet alleen je huis gedekt is, maar ook je dak… 😉 Daarom is het belangrijk om een rieten dak verzekering af te sluiten! Lees snel meer hieronder. 

De voordelen van een rieten dak

Een rieten dak is niet alleen sfeervol, het heeft ook nog andere voordelen! Het zal je een hoop energiekosten besparen, omdat het ook een isolerende werking heeft. In de winter blijft het lekker warm in huis en in de zomer houd je de warmte juist buiten je huis en blijft het binnen lekker koel. Je kunt ook op andere manieren zorgen voor een goede isolatie in huis. Daarnaast doe je ook iets goeds voor de natuur. Een rieten dak is milieuvriendelijk en natuurlijk. Ook gaat een rieten dak wel zo’n 40 jaar mee! Wil je zeker weten lang profijt hebben van jouw sfeervolle en functionele dak? Zorg er dan voor dat je het goed blijft onderhouden. Als je hier niet in thuis bent is het handig om een dakwerker om advies te vragen. Ben jij benieuwd waar je op moet letten bij het zoeken naar een goede dakwerker? Lees er hier meer over. 😉

Van woonboerderij tot villa

Bij een rieten dak denk je al snel aan een oude boerderij met een mooi stuk land en dieren. Maar tegenwoordig zie je steeds meer verschillende huizen met een rieten dak. Het geeft namelijk een moderne nieuwbouw villa ook een sfeervolle look. Het combineren van moderne woningen met klassieke details geeft een bijzondere uitstraling en maakt jouw huis uniek! Ook kun je bijvoorbeeld jouw tuinhuis, schuur of overkapping een rieten dak geven voor een tropische uitstraling.

Verzekering op maat

Maar hoe gaat dat in z’n werk, een verzekering voor je rieten dak afsluiten? Allereerst wordt er een inspectie gedaan van jouw dak. Daarna krijg je persoonlijk advies op maat, voor een passende verzekering bij jouw huis met rieten dak. Er zijn namelijk verschillende soorten verzekeringen, afhankelijk van wat jij precies in en om jouw huis wil verzekeren. Ook hangt het af van wat voor soort dak jij hebt, kan het ook verschil uitmaken hoe gevoelig het dak bijvoorbeeld voor brand is. Het ene rieten dak is gevoeliger voor brand dan het andere. Er bestaan eigenlijk twee soorten rieten daken, een traditioneel rieten dak en een rieten schroefdak waarbij het riet op de platen wordt geschroefd. Er wordt gezegd dat een rieten dak hoger in verzekeringskosten is dan een dak met pannen, maar dat hoeft niet perse zo te zijn. Je kunt namelijk vooraf andere maatregelen nemen om risico op brand extra te beperken. Zoals sprinklers installeren in je huis of je dak laten behandelen met een brandvertragend middel. Als je dit doet dan ontvang je korting op jouw verzekering.

Hopelijk heb ik je op weg geholpen bij het vinden van de juiste verzekering bij jouw dak. Veel woonplezier!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een gemaakte traplift op maat naar jouw interieur!

Het komt regelmatig voor dat men een traplift nodig heeft. Dan zijn...
Read More

1 Comment

  • Goed om te weten hoe het afsluiten van een verzekering voor een rieten dak in zijn werk gaat. Zo wist ik niet dat verschillende daken een andere brandgevoeligheid hebben. De goede voorzorgsmaatregelen nemen is natuurlijk belangrijk, maar dat geldt voor alle soorten daken en constructies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *